SENESTE NYT:

Coronaskeptikere skaber utryghed i butikker: - Min kronisk syge datter blev bange

SuperBrugsen i Aalborg har haft uønsket besøg af en større gruppe uden mundbind. Coop har torsdag politianmeldt episoderne, efter at TV2 Nord er gået ind i sagen.

En gruppe corona-skeptikere har den seneste tid i flere tilfælde skabt utryghed i to supermarkeder i Aalborg. 

De færdes omkring 20 personer ad gangen uden mundbind og konfronterer både kunder og personale med, hvorfor de bærer mundbind og følger de retningslinjer, som, ifølge skeptikerne, er forkerte.

En af dem, der har fået sig et chok efter et møde med skeptikerne uden mundbind, er en 23-årig kronisk syg kvinde fra Aalborg.

TV2 Nord talte torsdag med hendes mor, som står frem med familiens historie. I artiklen her omtales hun udelukkende som Anne for at beskytte familien, men TV2 Nord er bekendt med hendes efternavn.

Anne blev forleden ringet op af datteren, der er ude at handle.

- Min datter siger i telefonen, der er flere her inde i butikken uden mundbind end med mundbind, fortæller Anne.

En situation, der på grund af datterens sygdom var ubehagelig.

- Det er jo selvfølgelig også derfor, hun ringer. Hun bliver utryg, fortæller Anne videre.

quote Folk må gerne demonstrere, og gøre hvad de vil for at udtrykke deres holdninger, men det her er jo at tage folk som gidsler.

Anne, Aalborg


- Folk bliver taget som gidsler

SuperBrugsen i Vejgaard er et af de supermarkeder, der mandags ved 17-tiden havde besøg af en større gruppe coronaskeptikere. Ifølge TV2 Nords oplysninger henvendte de sig direkte til kunder og personale i butikken.

- Jeg bliver vred over det. Folk må gerne demonstrere, og gøre hvad de vil for at udtrykke deres holdninger, men det her er jo at tage folk som gidsler.

Coop bekræfter, at der siden 1. marts har været fire episoder hos SuperBrugsen i Vejgaard samt SuperBrugsen på Færø Plads i Aalborg.

- Jeg er fuldstændig uforstående over for, at nogen kan finde på det her, siger kommunikationschef i Coop, Lars Aarup.

Via telefonen kunne Anne høre, hvad en kvinde blandt andet sagde til hendes datter.

- Det er farligt trække vejret gennem et mundbind, sådan nogle forskellige ting siger hun til min datter.

Anne valgte mandag at melde hændelsen til Nordjyllands Politi, og Coop har i dag også politianmeldt episoderne, efter at TV2 Nord er gået ind i sagen.

- Vi har i dag orienteret politiet. I starten håbede vi, at det kunne gå i sig selv, men det er ikke sikkert, at det er tilfældet, siger han.

Coop har indtil videre ikke tænkt sig at tage ekstra forholdsregler i kædens butikker.

Annes datter undgår nu at handle sidst på eftermiddagen, hvis coronaskeptikerne igen skulle møde op.

- Min datter fortalte at kvinden var helt tæt på hende og næsten havde fat i armen. Det er jo ubehageligt og ikke i orden, siger Anne.

Nordjyllands Politi bekræfter, at de i dag har modtaget en anmeldelse, og de opfordrer andre forretningsdrivende til at kontakte politiet, hvis de skulle stå i en lignende situation.