00:26

Video: Tais Hjeresen

Delfin i limfjorden: - Vi kunne røre ved den

Delfinen havde det sjovt med at springe så tæt omkring båden, at de fire unge mennesker blev temmelig våde.

Delfinen i Limfjorden tyder på at være en legesyg en af slagsen. I hvert fald var det den oplevelse, 27-årige Tobias Christiansen fik, da han sammen med kæresten, sin bror og svigerinde lørdag mødte den. 

00:40 Luk video

- Da vi så den, sejlede vi lidt tættere på, og så svømmede den også tættere på os. Den hoppede op og ned i vandet, så det sprøjtede op på os. Den kom helt op på siden af båden, så vi kunne køre hånden langs dens ryg, fortæller han. 

Han har aldrig ført set en delfin, og han havde heller ikke regnet med, at det skulle ske i Limfjorden. 

Fejrede med sushi

Det lod ikke til at skræmme delfinen, at de unge grinede og filmede. Faktisk blev delfinen ved med at kredse om båden i omkring 25 minutter, fortæller Tobias Christiansen. 

Havbiolog: - Vis respekt

- Det er helt fint at komme tæt på, for delfinen er nysgerrig og legesyg, men man skal vise respekt over for dyret og holde afstand til dyret. Det er vigtigt, at delfinen har valget mellem at komme tæt på eller svømme væk. 

Sådan har Annika Toth, der er havbiolog og akvarieassistent på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, tidligere sagt til TV2 Nord om delfinen i Limfjorden. 

Se mere

- Vi havde lejet båden en time, og det var først, da vi måtte sejle ind igen, at den stoppede med at være ved os. Det var ret vildt, fortæller han glad. 

De nåede i land, lige inden en byge var over Aalborg. Men det var egentlig lige meget med det dårlige vejr. For de var allerede blevet temmelig våde på sejlturen. 

- På trods af at vi blev plaskvåde af delfinens mange spring, var det helt sikkert turen værd. 

De fire familiemedlemmer besluttede sig for at fejre den gode oplevelse. Derfor tog de efterfølgende - ironisk nok - på sushirestaurant i Aalborg. 

Læs også Havbiolog om delfin i Limfjorden: Den er nysgerrig og legesyg