LIGE NU:

Havbiolog om delfin i Limfjorden: Den er nysgerrig og legesyg

Det er okay at komme tæt på en delfin, for det er både nysgerrig og legesyg, mener havbiolog, som dermed maner flere borgeres bekymring over, at en delfin i Limfjorden ikke får fred og ro - til jorden.

De seneste uger har flere borgere set en umiddelbar glad og tilfreds delfin springe rundt i Limfjorden, og så sent som i fredags fortalte Rasmus Stæhr om sin oplevelse, da han spottede delfinen.

- Det er jo bare helt ekstremt, siger Rasmus Stæhr om sit møde med den delfin, der i øjeblikket holder til i Limfjorden ved Aalborg.

Fredag havde han, hans søn og svigersøn besluttet sig for, at de ville sejle i kajak ud til det område ud for Musikkens Hus, hvor delfinen holder til.

- Vi ville ud og se den her delfin, og det fik vi da i høj grad mulighed for, forklarer Rasmus Stæhr.

Havbiolog: - Vis respekt

Siden er der på de sociale medier opstået debat om, hvorvidt det overhovedet er sundt for delfinen, at vi mennesker er så nysgerrige og kommer så tæt på og tager gode billeder af delfinen, der  stadig er en sjælden gæst i de danske farvande.

- Det er helt fint at komme tæt på, for delfinen er nysgerrig og legesyg, men man skal vise respekt over for dyret og holde afstand til dyret. Det er vigtigt, at delfinen har valget mellem at komme tæt på eller svømme væk, siger Annika Toth, der er havbiolog og akvarieassistent på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

- Det er helt fint at komme tæt på, for delfinen er nysgerrig og legesyg, men man skal vise respekt over for dyret og holde afstand til dyret. Det er vigtigt, at delfinen har valget mellem at komme tæt på eller svømme væk, siger Annika Toth, der er havbiolog og akvarieassistent på Nordsøen Oceanarium. Video: Mick Knive Andersson

Hun har selv været forbi Limfjorden for at se delfinen og synes, ligesom mange andre, der har set delfinen svømme rundt, at det er sjovt at se en delfin.

Annika Toth tror, vi skal vænne os til, der kommer flere delfiner i det nordjyske. Video: Mick Knive Andersson

Det er dog et syn, som hun forudser vil blive mere almindeligt også i Nordjylland. For på grund af klimaforandringer bliver vandet varmere heroppe nordpå, og det tiltrækker flere fiskearter, man ikke tidligere har set så meget til her.

- Jeg tror, der kommer flere og flere delfiner. Det ser vi også med forskellige fiskearter, der kommer ind med Golfstrømmen, siger Annika Toth. 

På videoen optaget af Rasmus Stæhr ser man, hvor tæt delfinen kom på.

 

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

60_percent

play Men In Black demonstrerer i Aalborg: - Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

Til forsiden

Til forsiden