Seneste nyt:

Det får Nordjylland i ny milliardplan: Motorvejsforbindelse, plusbus og støjværn langs E45

Nordjyderne får en 3. Limfjordsforbindelse, der går over øen Egholm. Det har et flertal i Folketinget besluttet med en ny trafikaftale.

Den meget omdiskuterede motorvejsforbindelse over Egholm bliver nu en realitet. Det blev et flertal i Folketinget enige om søndag aften, da en ny trafikaftale faldt på plads. 

Ifølge Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, påbegynder anlægsarbejdet i 2025,  og den nye Egholmforbindelse forventes at stå klar i 2032. 

I den nye milliardaftale er der afsat syv milliarder kroner til den 3. Limfjordsforbindelse.

quote Jeg er virkelig glad og taknemmelig for, at regeringen og folketingets partier har bevilget en 3. Limfjordsforbindelse til Aalborg og Nordjylland, og at byggeriet kan gå i gang allerede i 2025

- Thomas Kastrup Larsen (S), borgmester i Aalborg Kommune.

Det får Nordjylland

En væsentlig opgradering af den kollektive trafik

Med i aftalen om en ny infrastrukturplan er også en ny plusbusrute i Aalborg. Ruten skal køre fra Bouet via Stigsborg Brygge, Limfjordsbroen, Boulevarden og Hobrovej for til sidst at ende i Svenstrup, og det bliver ifølge borgmesteren en væsentlig opgradering af den kollektive trafik i Aalborg. Den nye rute bliver Aalborgs anden plusbusrute.

Derudover sættes der penge af til støjreduktion langs motorvej E45 mellem Universitetsboulevarden og Øster Uttrup Vej. 

Største infrstrukturaftale nogensinde

På et pressemøde i Finansministeriet mandag formiddag fortalte en glad finansminister om den nye, omfattende trafikaftale. Aftalen handler i hovedtræk om at mindske trængsel i trafikken, styrke den kollektive transport og om at reduce trafikstøj.

quote Det er et flertal i folketinget, der står bag aftalen. Og det betyder, at uanset hvem, der måtte have regeringsansvaret i de kommende år, så ved man, som borger og som virksomhed, at det vi har aftalt med hinanden nu, det holder

- Nicolai Wammen (S), Finansminister.


Aftalen er den største infrastrukturaftale, der nogensinde er lavet, og den gælder frem til 2035.

- Denne aftale kommer til at binde Danmark sammen på en langt stærkere måde. By og land, øst og vest, siger finansminister Nicolai Wammen (S).