LIGE NU:

Direktør i Aalborg Pirates: Det har været et vanvittigt og fantastisk år

2018 har været et mindeværdigt år for Aalborg Pirates. Det blev året, hvor ishockeyklubben for første gang i 37 år kunne kalde sig danske mestre.

Et vildt år for Aalborg Pirates går på hæld.

Ishockeyklubben fra Aalborg kan kigge tilbage på 2018 som et af de bedste år i klubben historie. Det blev året, hvor de for første gang i 37 år kunne kalde sig danske mestre i ishockey og samtidig stå øverst på skamlen efter pokalfinalen.

quote I bund og grund har det været et helt vanvittigt og fantastisk år på samme tid.

Thomas Bjuring, administrerende direktør i Aalborg Pirates

- I bund og grund har det været et helt vanvittigt og fantastisk år på samme tid. Det er klart, at med the double triumfen i bagagen, så kan man ikke andet end at kigge tilbage på en af de største oplevelser og måske en de mest fantastiske resultater for ishockeyen i Aalborg, siger administrerende direktør i Aalborg Pirates, Thomas Bjuring.

Kulminationen på et mangeårigt projekt

På isen fik spillerne det til at fungere, hvilket gjorde 2018 til året, hvor et mangeårigt projekt i Aalborg Pirates kulminerede.

- Jeg tror, at den masterplan, der har været lagt i klubben for en del år tilbage i forhold til at udvikle på egne unge spillere, har båret frugt. Vi har nogle unge mennesker, som over de seneste mange år, i en tidlig alder, har fået nogle hår på brystet. De er altså nogle profiler på vores hold nu, godt kombineret med dygtigt lederskab fra den sportslige sektor, så ser det ud til at man har fundet en rigtig god model, siger Thomas Bjuring.

Thomas Bjuring peger på "the double"-triumfen tilbage i foråret, som det han vil huske året 2018 for. Men det har ikke kun været på det sportslige plan, at 2018 har båret frugt og været mindeværdigt.

- Det er også det faktum, at vi nu har formået at drive selskabet med sorte tal i tre år efter mange år med røde tal. Tingene er gået op i en flot enhed, når vi både kan præstere på banen og drive en sund sportsforretning, for det er ikke min umiddelbare opfattelse, at det er nemt, siger Thomas Bjuring.

Champions Hockey League

2018 blev også året, hvor Pirates for første gang kunne gå på isen i Champion Hockey League.

Et Champion Hockey League, som Aalborg Pirates trak sig hæderligt ud af. Aalborgklubben gik fra gruppespillet med tre point efter en vundet og en tabt kamp i overtid, og en hel masse oplevelser i bagagen.

- Det har været enormt lærerigt. Det har været enormt spændende at måle sig med de allerstørste ishockeyklubber i Europa. Vi kan også godt konstatere, at der er lang vej til toppen. At vi har præsteret så flot som vi gjorde i Champions League, det er jo dejligt. Set fra en direktørs synspunkt, så har det været enormt inspirerende og lærerigt, og vi har taget en masse ting med os, fortæller Thomas Bjuring.

Året skydes af mod ærkerivalerne

Fredag og lørdag slutter Aalborg Pirates 2018 af med to kampe mod ærkerivalerne fra Frederikshavn. Med en sejr i de to kampe vil Aalborg Pirates kunne sætte prikken over i’et på et næsten perfekt 2018.

quote Det ville være noget nær det mest perfekte, der overhovedet kunne opstå.

Thomas Bjuring, administrerende direktør i Aalborg Pirates

- Det ville være noget nær det mest perfekte, der overhovedet kunne opstå. Begge hold ligger meget tæt i ligaen, så det er nogle meget vigtige point, men der er meget mere end point på spil, når de her to hold møder hinanden, og det er noget, byerne, fansene og spillerne elsker. Jeg tror, at vi glæder os mere, end små børn gør til juleaften, siger Thomas Bjuring.

Den svære to’er

Selvom 2018 har været et år, man sent vil glemme som Pirates-tilhænger, -spiller eller -direktør, så har det hele ikke været en dans på roser. Lidt ligesom man snakker om den svære to’er inden for film, så har starten på den nye sæson ikke været optimal for Pirates, der blot har vundet tre kampe på udebane i indeværende sæson.

- Der er ingen tvivl om, at vi har udfordringer på udebane, man kunne godt have ønsket sig flere udebanesejre. Det er også nødvendigt, at der kommer styr på den del før vi begynder at træde ind i slutspillet, siger Thomas Bjuring.

Nu er det snart tid til at tage hul på en ny kalender og dermed også et nyt år. Et år der byder på flere udfordringer for Aalborg Pirates, der skal forsøge at leve op til resultaterne fra 2018.

- Både mål og forventninger er at slutte i top fire i grundspillet. Vi vil som minimum i en semifinale. Drømmene går på at forsvare de titler vi tog sidste år. Jeg er overbevist om, at når vi får fundet den stabilitet på udebane, som vi kan vise på hjemmebane, så er der ikke mange hold, der kan slå os, siger Thomas Bjuring.

2018 kan godt gentage sig

Selv om Thomas Bjuring ikke vil være kæphøj og godt ved, at træerne ikke vokser ind himlen, så tror han på, at Aalborg Pirates igen vil kunne opleve et år som 2018.

quote Jeg er 100 procent sikker på, at samtlige spillere og alle omkring holdet både tror på det, og vi jagter det.

Thomas Bjuring, administrerende direktør i Aalborg Pirates

- En ting er helt sikkert: Vi tør godt drømme om et år som 2018, og det skal man, før det overhovedet er realistisk. Jeg tror også, at det er realistisk. Det er ikke nemt, og der er også mange ting, der skal gå op i en højere enhed, men jeg er 100 procent sikker på, at samtlige spillere og alle omkring holdet både tror på det, og vi jagter det, siger Thomas Bjuring.

2018 er og bliver et mindeværdigt år for Aalborg Pirates. Det er der ikke nogen, der kan være uenige i. Alligevel var det svært for Thomas Bjuring at komme på ét ord, der kunne beskrive året 2018. Men efter lidt betænkningstid kom han frem til et ord. Et ord der i det store og hele kunne have været det eneste ord i den her artikel:

- Fantastisk.

def_thumb,50_percent

play Travlt som aldrig før: Rikkes butik blomstrer efter genåbning

Pooldækning: X Factor finale - vinderen findes, Martin Jensen

Gratis onlinekoncert fra toppen af AKKC’s scenetårn: Martin Jensen giver koncert i 35 meters højde

PH MA E-koncert fra Musikkenhus  Katinka Band S1E3 Still

play Få en på opleveren: E-koncert med Katinka på TV2 Nord

090421 Den med motorvejen.00_01_09_02.Still002

play Venstre vil kæmpe for den nordjyske del af Hærvejsmotorvejen

def_thumb,50_percent

play Travlt som aldrig før: Rikkes butik blomstrer efter genåbning

Pooldækning: X Factor finale - vinderen findes, Martin Jensen

Gratis onlinekoncert fra toppen af AKKC’s scenetårn: Martin Jensen giver koncert i 35 meters højde

PH MA E-koncert fra Musikkenhus  Katinka Band S1E3 Still

play Få en på opleveren: E-koncert med Katinka på TV2 Nord

Til forsiden

Til forsiden