03:14

Aalborg Pirates' mesterskab blev fejret for fuld hammer tirsdag aften, og festen fortsatte onsdag, da holdet blev fejret på det gamle rådhus i Aalborg. Video: Jesper Lange

Guldpiraterne blev fejret på rådhuset af bevæget borgmester

De nykårede danske mestre i ishockey fra Aalborg Pirates fortsatte onsdag fejringen af klubbens første mesterskabstitel i 37 år og den bare anden nogensinde.

Forløsningen var enorm i Gigantium, da det tirsdag aften lykkedes Aalborg Pirates at sikre sig sit første danmarksmesterskab i ishockey siden 1981. Kaptajn Julian Jakobsen kunne løfte pokalen efter en overbevisende 6-1-sejr over Herning Blue Fox i den sjette finalekamp.

Piraternes kaptajn scorede de sidste to mål i opgøret, og han fik dermed endelig lov at vinde et mesterskab efter at have været med på sølvhold i 2004, 2005 og 2006. 

Læs også Guldjubel hos Aalborg Pirates: - Det er ubeskriveligt

- Det er ubeskriveligt. Man skal prøve det. Nu har jeg prøvet det. Hold kæft altså. Det er så fedt, sagde Julian Jakobsen, da mesterskabet var sikret.

Onsdag var Pirates-spillerne samlet igen, da turen gik ind på rådhuset i Aalborg. Nogle af spillerne havde lidt små øjne efter nattens mesterskabsfejring, men stoltheden lyste ud af piraterne.

- Det er fedt. Det er en stor og overvældende oplevelse. Det er ikke kun os på holdet, der har fortjent titlen. Det er også materialemænd, byen og alle omkring klubben. Der er mange mennesker involveret i det her, siger Julian Jakobsen.

Piraterne skal være en fast del af toppen

Efter AaB's Superliga-titel i 2014 og Aalborg Håndbolds mesterskab sidste år er Aalborg Pirates det tredje store sportshold i Aalborg, der kommer forbi rådhuset med en pokal i Thomas Kastrup-Larsens tid som borgmester.

- Jeg er som borgmester bare glad, ydmyg og totalt stolt over, at vi har så dygtige sportsklubber i Aalborg. Det som Aalborg Pirates har præsteret nu - at vinde The Double - er så fantastisk, siger Thomas Kastrup-Larsen (Socialdemokratiet). 

Læs også Ekspert: Aalborgs DM-triumf er fuldt fortjent

For bare tre år siden var Aalborg Pirates faretruende tæt på at gå konkurs. Den blev afværget i sidste øjeblik, piratskuden kom på ret kurs og flere år før planlagt har klubben erobret den danske ishockeytrone.

- Det her er selvfølgelig bare et skridt på vejen. Målet er, at Aalborg skal være en fast bestanddel af toppen i dansk ishockey, siger Thomas Bjuring, direktør i Aalborg Pirates. 

Læs også Historisk sejr: Aalborg Pirates buldrede og bragede sig til DM-guld

En lang og hård ishockeysæson er forbi. Efter 69 betydende kampe står Aalborg Pirates med både mesterskabet og pokaltitlen. Og som vindere af The Double er der plads til at feste lidt endnu.

- Jeg er meget glad for, at vi bragte mesterskabet tilbage til byen.

Så du kommer ikke til at sove meget i disse dage?

Jeg ved det ikke. Jeg har to børn, så jeg er ikke vant til at sove meget, siger Pirates-forwarden Kirill Kabanov.

Se interviews med Julian Jakobsen, Kirill Kabanov, Brandon Reid og Thomas Kastrup-Larsen

04:21 Luk video