LIGE NU:

DM-værtskab i 2022: Aalborg skal lægge by til alt fra tennis til atletik

Aalborg Kommunes byråd har vedtaget, at Aalborg skal være vært ved historiens første DM-uge i både 2022 og 2023. Et idrætsevent, som Danmarks Idrætsforbund og Aalborg kommune i samarbejde har fået stablet på benene. I en uge vil byen blive forvandlet til en sportslig folkefest, hvor omkring 25 forskellige danmarksmesterskaber skal afgøres.

100 medaljesæt. Det er, hvad der skal uddeles, når DM-ugen for første gang i historien skal løbe af stablen i Aalborg. Efter flere år, hvor pilen længe har peget i retning af Aalborg som vært, har kommunen nu endelig valgt at bakke DM-ugen op med en stor pose penge.

- DM-ugen kommer til at betyde rigtig meget for Aalborg. Der vil være mange mennesker, der rejser til Aalborg for at opleve idræt på højeste niveau. Alle vores borgere vil opleve, at der bliver liv og glade dage. Forhåbentlig betyder det også, at vi får flere interesserede ind i idrætsklubberne, for vi har behov for, at der er flere folk, der kommer ud og rører sig her oven på corona, fortæller Mads Duedahl, Kulturrådmand i Aalborg Kommune (V).

Et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund og Aalborg Kommune har dannet baggrund for det helt nye idrætsevent. Og netop derfor blev det også Aalborg, der blev valgt til at danne rammerne om den sportslige folkefest i de to første år. 

Gang i bybilledet

Alt lige fra landevejscykling i byens gader til sejlads på fjorden vil komme til at præge bybilledet, når DM-ugen skydes i gang, forklarer Kulturrådmanden.

- Vi taler om over 25 forskellige danmarksmesterskaber. Der bliver mange forskellige aktiviteter og idrætsgrene. Og vi håber at centrere rigtig meget af det i Aalborg Centrum, så der vil virkelig komme gang i byen, siger han.

Selvom det lige nu ser ud til, at det kun er i 2022 og 2023, aalborgenserne vil få glæde af alt fra sejlkonkurrencer, atletikstævner og landevejssprinter, så drømmer kommunen om mere.

- Der er bestemt plads til 2025 DM-mesterskaber, også gerne flere. Vi vil have så mange som muligt. Vi er heldigvis en idrætskommune, hvor der er rigtig mange gode faciliteter. Så det kan blive rigtig rigtig stort det her, siger Mads Duedahl, Kulturrådmand i Aalborg Kommune (V).

Hans Andersen

Hans Andersen fastholder sin uskyld i sag om hærværk

ud ad døren disc golf thumb

play TV: Kom med ”Ud ad døren” til disc golf

Retten i Holstebro

Ung mand fra Nykøbing skal direkte i fængsel: Blev taget med et halvt kilo amfetamin

60_percent

play Direktør om indbrud i firmabiler: "Jeg er skidetræt af det"

Hans Andersen

Hans Andersen fastholder sin uskyld i sag om hærværk

ud ad døren disc golf thumb

play TV: Kom med ”Ud ad døren” til disc golf

Til forsiden

Til forsiden