02:15

50 af de gamle rivaler fra FIK og AaB Ishockey mødtes ved Final 4-stævnet til drillerier og snak om de gode, gamle dage.

Drillerier fortsætter: Gamle ishockeykæmper mødes

Ishockeystjernerne fra FIK og AaB-tiden er samlet i Gigantium til en snak om de gode, gamle dage. Og de har ikke glemt drillerierne.

Til dagens Final Four i Gigantium er der arrangeret en meget speciel sammenkomst: Næsten 50 af gamle ishockeyspillere fra det, der dengang hed FIK og AaB Ishockey, mødtes til hyggeligt samvær og spisning før dagens første semifinale ved Final 4-stævnet. 

Allerede efter minutter var de gamle rivaler tilbage på Memory Lane, og snakken gik på dengang, de to hold tørnede sammen i den gamle ishockeyhal på Øster Alle i Aalborg, hvor der kun var plads til 1700 tilskuere, mens den gamle ishockeyhal i Frederikshavn kunne tage et par tusind mere.

Og drillerierne fortsætter spillerne imellem fortsætter, selvom skøjterne forlængst er sat på hylden. For samtalerne drejer sig hurtigt om en speciel kamp: Finalen i 1989, hvor Frederikshavn løb med mesterskabet, efter de både vandt på hjemmebane og ugen efter i Aalborg.

 - Aalborg er jo stadig bagefter, og de vil gerne op på hesten igen - så det vil vi gerne hjælpe dem med, griner den gamle FIK-stjerne Esben Nedermark, der er faldet i snak med AaBs Peter Rasmussen, som hurtigt svarer igen. 

- Det er ligefør, Esben får lov til at slå mig, for han har aldrig slået mig før i noget. Der er hån begge veje, griner Peter Rasmussen. 

De gamle kamphaner er enige om, at det er hyggeligt at se hinanden, men de er rygende uenig om, hvem der har håneretten. 

- I gamle dage var der jo ingen, der var det FIK, der var storebror, slår Esben Nedermark fast. 

- Det er tydeligt at høre, Esben har spillet uden hjelm - det er jo noget værre vrøvl, der kommer ud af ham, så den lader vi bare hænge, svarer Peter Rasmussen tilbage med piskesmæld og latter i stemmen. 

De to gamle ishockeyvenner kunne kort efter se White Hawks besejre SønderjyskE med 2-1. Aalborg Pirates kæmper fredag aften for at indhente Rungsted, der kom bedst fra start i den anden semifinale. 

Hvis Aalborg Pirates formår at vinde, bliver det nordjysk lokalopgør i pokalfinalen, og så kan der skrives et nyt kapitel i kampen om den nordjyske håneret.