LIGE NU:

Efter lav smitteudvikling: Nu genåbner efterskoler og højskoler

Smitten har været på et så kontrollerbar niveau, at man nu åbner endnu mere.

Fra på mandag åbner Danmark en smule mere. Nu er turen kommet til Højskoler og Efterskolerne, ligesom alle grundskoleelever på ikke brofaste øer i Danmark må møde op. Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Et af de steder dagens nyhed bliver modtaget med kyshånd er hos Aalborg Sportshøjskole.

- Det er rigtig glædeligt, at vi kan åbne nu, siger forstander på Aalborg Sportshøjskole, Erik Sidenius. 

Han medgiver, at tingene går stærkt lige nu, og at der ikke er længe til mandag.

- Vi modtager 116 elever på mandag. Vi er ikke helt klar, men det bliver vi forhåbentligt, siger han til TV2 Nord, og fortsætter:

- Vi har forberedt os lidt på det, og blandt andet har pedellerne været i gang med at gøre højskolen corona-rent.

Dette åbner fra på mandag:

Genåbning gavner alle elever

Landets efterskoler må altså også genåbne på fuldt tryk. Det er allerede tilfældet i Nord- og Vestjylland, men nu udvides det altså til at gælde resten af landet. 

Også nyheden om, at ikke brofaste øer i Danmark må genåbne mere har konsekvenser i Nordjylland. På Læsø må alle eleverne fra 0-9. klasse altså møde op fra på mandag.

Læsø har ikke haft et smittetilfælde længe, og derfor ser Anne-Mette Reeckmann, skoleleder på Læsø Skole, frem til på mandag.

- Vi har længe set frem til, at vi igen må byde eleverne velkomne, så vi er bare rigtig glade for, at det nu ser ud til at blive tilfældet, siger hun til TV2 Nord og fortsætter:

- Jeg tror, det betyder rigtig meget for eleverne. De er ved at være mætte. Vi har selvfølgelig taget hånd om de børn, der har haft brug for en ekstra hånd, men alle glæder sig jo bare til, vi igen kan vende tilbage.

Selvom der stadig er nogle ubekendte i hele genåbningen forsikrer Anne-Mette Reeckmann, at man er klar til eleverne på mandag. 

- Både lærestaben og det øvrige personale vil være klar på mandag.

Vil øge trivsel, siger minister

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil er ikke i tvivl om, at det vil øge skoleelevernes psykiske trivsel og læring at kunne være fysisk sammen med lærere og elever:

- Jeg er kisteglad for, at vi kan genåbne mere fra næste uge, så elever i hele landet kan komme tilbage mindst en dag om ugen, siger hun.

Positive meldinger

Punkterne i genåbningsplanen er lavet på baggrund af en vurdering fra Epidemikommissionen, som har foretaget en vurdering af smitterisikoen ved de forskellige elementer.

Dagens plan kommer på baggrund af positive tilkendegivelser fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S), der på Twitter skrev sådan her tidligere tirsdag:

- Kontakttallet er beregnet til 1,0. Det betyder, at epidemien i Danmark ikke er i vækst. Dermed har vi grundlaget for yderligere kontrolleret genåbning.

Også statsminister Mette Frederiksen (S) kom med positive meldinger på et pressemøde tidligere tirsdag:

- Det går godt i Danmark med at håndtere coronasituationen, og derfor ser vi ind i en yderligere genåbning.

Som led i den nye epidemilov skal de konkrete modeller også fremlægges for Folketingets epidemiudvalg, hvor de skal godkendes endeligt. Regeringen og støttepartierne SF, Radikale Venstre og Enhedslisten er dog allerede enige om planen.

I det videre arbejder lægges der også op til videre drøftelser om genåbning af erhvervs- og professionsuddannelserne, lyder det i pressemeddelelsen.

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

60_percent

play Men In Black demonstrerer i Aalborg: - Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

Til forsiden

Til forsiden