00:24

Aalborg Streetfood åbner igen i morgen, efter at have været lukket siden tirsdag

1 af 2

Efter rotteangreb: Aalborg Street Food åbner igen fredag

Tirsdag blev Aalborg Street Food lukket, efter en rotte blev set løbe hen over gulvet. Nu skulle den gerne være jaget væk, fortæller direktøren, så Street Food åbner igen fredag.

Rotten i Aalborg Street Food skulle gerne være jaget væk, så fredag er madboderne igen åbne. Sådan lyder meldingen torsdag fra direktør i Aalborg Street Food, Morten Pedersen.

- Vi har været i dialog med Fødevarestyrelsen, og vi åbner op igen i morgen. Vi har en mistanke om, at rotten er lusket afsted igen, og i dag sender vi rottehunde ind for at afsøge området og få det bekræftet, siger han.

Aalborg Street Food måtte pludselig lukke deres madboder tirsdag, da en rotte blev set løbe på gulvet. Ifølge Fødevarestyrelsens regler skulle alle madboderne derfor lukkes og sprittes af, inden der kunne åbnes op igen.

- Rotter kan være bærere af den alvorlige sygdom Weils-syge, som faktisk kan være dødelig, fortalte specialkonsulent i Fødevarestyrelsen, Erik Jepsen, tirsdag. 

Alle madboderne i Aalborg Street Food er rottesikrede, men den ensomme rotte er sandsynligvis hoppet ind ad hoveddøren.

Læs også Aalborg Street Food er lukket på grund af rotte

Morten Pedersen oplyser, at Aalborg Street Food fremover vil have et øget fokus på rottebekæmpelse.

- Efter episoden har vi øget rottesystemet ved at få et firma ind over med overvågning, rottefælder og service. Så vi gør, hvad vi kan. Jeg vil ikke sige, at vi aldrig får besøg af rotter igen, men vi gør alt, hvad vi kan, for at de ikke kommer i fødevarene, siger han.