Efter to bomber på én dag: Så tæt er AaB på et salg, siger ekspert
De nuværende aktionærer vil også gerne gå rundt i Aalborg uden at få tomater i nakken, siger ekspert.
Pulsen var knap faldet og morgenkaffen drukket, før AaB detonerede endnu en bombe.
Kort efter den norske sportchef, Inge André Olsen var verfet ud, meldte AaB i en fondsbørsmeddelelse at man 'undersøgte en henvendelse fra udenlandsk investor'.
Og hvis AaB-fansene er begyndt at frygte eller forvente fremover at skulle følge Red Bull Aalborg, eller at AaB skifter farve, maner en af landets førende eksperter på fodboldøkonomi dog til besindighed.
AaB - og AaB's aktionærer - ønsker ikke, at AaB ender som de seneste års skrækeksempler på udenlandske ejerskaber.
- Det er dælme vigtigt, at de nuværende aktionærer er opmærksomme på det. Meget kan gå tabt i oversættelsen, så at sige, forklarer Jesper Jørgensen, mangeårig fodboldøkonom og partner hos Deloitte.
De ejer AaB
Modsat Brøndby, hvor den lokale rigmand, Jan Bech Andersen ejer aktiemajoriteten, er AaB's investorer fordelt ud på lokale hænder, der ejer mindre andele af klubben.
Niels David Nielsen (5-10%)
Kim Jacobsen Holding (5-10%)
A. Engaard Holding (5-10%)
Regulus (5-10%)
JMK Holding (5-10%)
I/S Byggefelt (10-15%)
Tami Holding (5-10%)
Samt tyrkiske Burak Karamete, der har købt sig til 5-10 %
- Det, der er ekstremt vigtigt, er forankingen i forhold til moderklubben. At man, som investor, kulturelt er på samme bølgelængde. Man kan bare se i første division, hvor langt væk fra hinanden, man kan være, advarer Jesper Jørgensen.
Når AaB og direktør Thomas Bælum - uden at sige for meget - i dag melder ud, betyder det, at henvendelsen er seriøs.
- Den er i hvert fald så seriøs, at bestyrelsen gider forholde sig til den. Det er ikke en, man lige kan sige nej til på fem minutter, lyder det med et glimt i øjet fra Jesper Jørgensen.
AaB-direktør Thomas Bælum har da også tidligere været ude og fortælle, at AaB har modtaget henvendelser, men onsdag er den første seriøse henvendelse.
Tidligere har en tyrkisk investor købt sig ind i AaB til en mindre post.
- Dagens melding tyder dog på, at det er en udenlandsk investor, der vil have noget at skulle have sagt, siger Jesper Jørgensen.
Fodboldøkonomen understreger, at den danske fodboldmodel, hvor en tradionsklub som AaB hænger tæt sammen med moderklubbens amatørafdeling, er unik og kræver noget særligt af en udenlandsk investor.
Han er dog sikker på, at AaB's nuværende aktionærer, der har tætte bånd til hele Nordjylland, gør deres forarbejde.
- De vil også være sikre på, at det, de afleverer, kommer ordentligt videre. De vil også gerne gå rundt i Aalborg uden at få tomater i nakken. Det vil komme ekstremt meget bag på mig, hvis de ikke har lært af de andre klubber, slutter Jesper Jørgensen.