LIGE NU:

Efter TV2 Nord-indslag: Socialdemokratiet åbner alligevel ikke nyt partikontor

Først blev åbningsfesten aflyst, og nu fraflytter Socialdemokratiet deres helt nye partikontor i Aalborgs midtby. Det sker efter TV2 Nord for nylig kunne afsløre, at partikontoret på handelsstrøget Boulevarden strider mod bestemmelserne i lokalplanen.

Købmand Anette Nygaard er genbo til socialdemokratiets nye partikontor på Boulevarden 40 i Aalborg. Hun og flere andre forretningsdrivende på handelsstrøget er godt tilfredse med, at Socialdemokratiet i Aalborg Kommune nu rykker ud af gaden. Snart bliver kontoret rømmet - inden det rigtigt er blevet taget i brug.

- Det er da positivt, at socialdemokraterne reagerer på kritikken. Jeg synes, at de gør det rigtige, siger købmand Anette Nygaard.

Det, Socialdemokratiet i Aalborg Kommune har reageret på - og taget konsekvensen af ved at fraflytte lokalerne -, er et indslag her på TV2 Nord, der blev bragt den 27. januar. Her kom det frem, at et partikontor på Boulevarden er i strid med bestemmelserne i lokalplan 10-058, der gælder for Boulevarden. Heri står, at lokaler i kældre og stueetage kun må anvendes til:

- Butikker

- Butikker med værksted

- Hotel eller restaurant

- Rekreative formål

- Tekniske anlæg

Det paradoksale er, at samtlige socialdemokratiske medlemmer i byrådet selv stemte for lokalplanen tilbage i 2005. Så for formanden af partiet i Aalborg Kommune, Jens Larsen Pedersen, er det lidt af en bet, at nu være tvunget til at flytte.

quote Der må være nogen, som har røde ører i den her sag.

Anette Nygaard, Købmand

- Det ærgrer mig, at der ikke var nogen, der fik tanken at tjekke lokalplanen. Men vi har ikke lyst til, at være på kant med lovgivningen eller bestemmelserne i lokalplanen, så vi må bare tage konsekvensen og rykke ud igen, siger Jens Larsen Pedersen.

Det er erhvervsmægleren Nordicals, der har stået for lave lejekontrakten mellem en udlejer i Aars og Socialdemokratiet. Ingen fra Nordicals har dog lyst til at svare på, om man i sin iver for at leje lokalerne ud, har set stort på lokalplanen.

- Der må være nogen, som har røde ører i den her sag, siger købmand Anette Nygaard.

- Jeg har ikke grund til at være flov. Vi har gjort det her med et stort velrenommeret erhvervsmægler-firma, siger den socialdemokratiske formand, Jens Larsen Pedersen.

På spørgsmålet om har har været i god tro, svarer han, at det mener han da.

Meningen med lokalplanen for Boulevarden er at sikre en aktiv strøggade med et godt handelsliv med masser af butikker. Nu venter købmanden og de andre forretningsdrivende spændt på, hvem den næste lejer bliver.

- Jeg håber, at der nu rykker en stor tøjbutik eller café ind i stedet for socialdemokraterne, siger købmand Anette Nygaard.

I en mail til TV2 Nord påpeger rådmand i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, socialdemokraten Hans Henrik Henriksen, at det er udlejer, som skal sørge for at et lejemål overholder lokalplanen. Det er ikke lejer. - Vi er røde, men har ikke røde ører, skriver han.

Nu hvor det kun blev til et kort stop i den tidligere farvehandel på Boulevarden, er Socialdemokratiet gået på jagt efter et nyt lokale i Aalborgs midtby.

Se indslaget fra den 27. januar her.

Forretningsdrivende mener, at nyt socialdemokratisk partikontor på Boulevarden i Aalborg strider mod lokalplanen.  \n