Seneste nyt:

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

Et orienteringsbrev om ændrede arbejdsforhold har skabt uro blandt sygeplejepersonalet på Nordjyllands største hospital. Ledelsen trækker nu brevet tilbage.

Aalborg Universitetshospital har meddelt dets plejepersonale, at hospitalet trækker et nyligt udsendt brev til plejepersonalet tilbage. I det såkaldte ansættelsesbrev stod der, at sygeplejersker, jordmødre og sosu-assistenter i en periode kunne forflyttes til en anden afdeling med andre arbejdstider og -steder.

I fredags kunne vi her på TV2 Nord således fortælle, at brevet havde skabt uro hos plejepersonalet. Både for deres egne arbejdssituationer, men også for patientsikkerheden, som sygeplejerskerne frygtede ville lide som følge af ufrivillige forflytninger. Denne uro er årsagen til, hospitalsledelsen nu har trukket brevet tilbage.

- Vi må jo erkende, at det har skabt stor uro og bekymring hos vores personale. Derfor trækker vi brevet tilbage, siger Lisbeth Kjær Lagoni. 

Hun er sygeplejefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital, og hun ærgrer sig over de misforståelser, der er opstået om brevets indhold.

- Meningen med tiltaget er ikke, at personalet skal flyttes rundt forgodtbefindende, men at skabe et bedre patientforløb for vores patienter. Og personalet vil kun blive flyttet internt i deres specialområder, siger hun til TV2 Nord.

Sygeplejerskerne vil have tiltaget helt af bordet

I fredags fortalte vi om sygeplejersken Rikke Bolvig fra Aalborg Universitetshospital. Hun har en handikappet datter, som hun bruger meget tid på at passe, og derfor ville det få store konsekvenser for hende, hvis hun blev forflyttet. 

- Jeg kan ikke arbejde i Region Nordjylland, hvis jeg skal ændre min vagtform, eller hvis jeg skal arbejde i flere timer. Hvis jeg bliver forflyttet, bliver jeg nødt til at kigge mig om efter et andet arbejde, sagde hun således til TV2 Nord i fredags.

quote Der er opstået myter og misforståelser om, hvad tiltaget handler om

Lisbeth Kjær Lagoni, sygeplejefaglig direktør, Aalborg Universitetshospital

Derfor glæder hun sig nu over, at hospitalets ledelse har trukket brevet tilbage. Men:

- Jeg er ikke himmelhenrykt. Fordi i den nye meddelelse står der, at ledelsen vil åbne en dialog om, hvordan et sådan tiltag (om tvangsforflytning, red.) kan realiseres i fremtiden. Og i vores gruppe af sygeplejersker, jordmødre og social- og sundhedshjælpere er der klar stemning for, at sådan et tiltag bare skal helt af bordet, siger Rikke Bolvig.

Vil forsøge igen med ny dialog

Tilbagetrækningen af brevet skal altså ikke ses som en kursændring fra hospitalsledelsen, der stadig gerne vil have mulighed for at flytte personale, når det vil gavne patienterne.

- Der er tydeligvis opstået myter og misforståelser om, hvad tiltaget handler om. Derfor indleder vi nu en ny dialog og vil undersøge, hvad der skal til, for at vi kan få de gode intentioner, der er i konceptet realiseret, siger Lisbeth Kjær Lagoni. 

Selvom situationen på nuværende tidspunkt ikke er ønskværdig for hverken hospitalets ledelse eller personale, håber den sygeplejefaglige direktør alligevel på, at situationen kan have en gavnlig effekt i fremtiden.

- Jeg er ked af, at vi er havnet i en situation, hvor så mange er blevet usikre over, hvad vi vil. Men ud af denne situation er der også skabt en opmærksomhed, som jeg håber, vil hjælpe, når vi igen skal have dialogen med personalet om, hvordan et tiltag i praksis kan se ud.