Særudsendelse med TV 2: Klokken 19 sætter vi fokus på et år med corona

Se aftenens nordjyske nyhedsudsendelse allerede fra klokken 19 på TV2. Her sender TV2 Nord sammen med TV2 og alle øvrige regionale TV-stationer om det seneste år med Corona.

SE MED FRA KLOKKEN 19 PÅ TV 2 FOR AT FÅ ALLE NORDJYSKE NYHEDER MED

Den 27. februar var det præcist et år siden, den første dansker blev bekræftet smittet med COVID-19. Den 11. marts markerer så årsdagen, for det skæbnesvangre pressemøde, hvor Mette Frederiksen med kort varsel lukkede det meste af det danske samfund ned.

De færreste kunne dengang forestille sig, at coronavirusset ville få så store konsekvenser, som det har, for stort set alle dele af både det danske samfund, men også det globale samfund. 

I aften sætter TV2 Nord sammen med TV 2 og Danmarks øvrige regionale TV-stationer fokus på et udpluk af aspekter fra et år med corona. Både på landsplan, men selvfølgelig også med Nordjylland i fokus. Derfor skal du se med allerede fra klokken 19 på TV 2, for at få det hele med.

Corona har både givet udfordringer og muligheder

Vi kigger forbi minkavlerne, som vel nok er den branche, der er blevet ramt allerhårdest af coronaens hærgen. Årtiers arbejde med at fremavle særligt gode gener i avlsdyr er gået til, og menneskers livsværk blev med kort varsel lukket ned. Vi ser på, hvilke personlige konsekvenser, der har haft på minkavlere i det nordjyske.

Vi skal også til Hjallerup, hvor man stadig afventer svar på, om Hjallerup Marked kan gennemføres, eller om det skal aflyses for andet år i træk. Markedet har eksisteret siden 1744, og 2020 var første år, hvor markedet måttet aflyses. De 200.000 gæster, der normalt lægger vejen forbi Hjallerup i starten af juni er af afgørende betydning for lokale foreninger i byen. Disse foreninger ser stadig ind i en usikker fremtid. 

I de mange udfordringer, coronaen har bragt med sig, er der også opstået nye muligheder. Folks vaner har ændret sig, og det mærkes særligt på måden, vi handler på. En ny undersøgelse fra analysebureauet Wilke viser, at hvor der i foråret 2019 kun var ni procent, der handlede online hver uge, er det i dag hver fjerde, altså 25 procent, det hver uge handler virtuelt.

Det har også betydet stor vækst hos det nordjyske firma MED24 i Løkken. De har set deres stab blive fordoblet fra 100 til over 200 medarbejdere siden coronaen fik fat i Danmark. Hvis 2021 fortsætter på samme måde som indtil nu, vil firmaet have en milliardomsætning i dette år.

Corona har også ændret måden vi holder ferie på. I hvert fald for en stund. Væk er charterferierne til Sydeuropa, storbyferierne til USA og backpacker-turen til Sydøstasien. I stedet har de danske sommerhusområder vundet frem. Sommerhus salget nåede i 2020 nye højder, og den trend fortsætter i 2021. I Blokhus har man svært ved at skaffe nok sælgere til de mange købere, der på ny har fået øjnene op for den nordjyske natur.

Alt det og meget mere, kan du blive klogere på i aftenens særudsendelse med TV 2. Husk, det er allerede fra klokken 19, du skal tænde for TV'et for at få det hele med.

Finale i 'Udfordringen' venter lige efter nyhederne

Hvis du efter aftenens nyhedsudsendelse trænger til en pause fra den alvorlige coronasituation, som stadig sætter sine spor i det danske samfund, kan du passende skifte kanal til TV2 Nord Salto. Her er der nemlig finale i vores eget udendørsprogram Udfordringen - Kampen om Kilimanjaro.

Du kan allerede nu streame hele serien lige her, eller du kan se de første otte afsnit på TV2 Nord Salto fra klokken 13, så du er klar til finalen i aften. 

Finalen kan du se lige efter nyhederne klokken 20. Husk at skifte kanal til TV2 Nord Salto.


Seneste nyt

fra Nordjylland