LIGE NU:

Efterårsferien er skudt i gang med bue og pil på Lille Vildmosecentret

Efterårsferien er i gang, og det betyder ekstra travlhed på Lille Vildmosecentret, der har forskellige aktiviteter hele ugen. Tirsdag er det bueskydning, der er på programmet.

Det kræver lidt instruktion fra buejægerne, inden den sidder helt i skabet. Men efter et par forsøg rammer pilen skum-vildsvinet i maven, og derefter går det godt for Jonathan Søgaard Engelbrektsen på otte år, der er på besøg på Lille Vildmosecentret med sine bedsteforældre og lillesøster.

- Det gik fint. Jeg brændte nogen og skød nok lidt for hårdt, men derefter ramte jeg en del, siger han med et smil.

Tirsdag er der bueskydning på programmet på Lille Vildmosecentret, og det har trukket mange familier til. Så mange, at parkeringspladsen hurtigt bliver fyldt op. Samme tendens har vist sig i weekenden og mandag, hvor Lille Vildmosecentret har haft masser at se til.

- Indtil videre ser det rigtig godt ud. Der er mange, der gerne vil komme og besøge os, også efter en dejlig, hektisk sommer, som vi var rigtig glade for. Vi har prøvet at lave et program, hvor vi har aktiviteter hver dag, så vi kan ramme bredt, siger naturskoleleder Camilla Jensen fra Lille Vildmosecentret.

quote Som det ser ud nu i begyndelsen af efterårsferien, så når vi at indhente det, vi har tabt i forsommeren, så det er vi rigtig glade for, og vi er glade for, at folk kommer og støtter os og får en anderledes oplevelse i naturen.

Camilla Jensen, naturskoleleder, Lille Vildmosecentret

- Ungerne elsker det

Bueskydning er populært på Lille Vildmosecentret, og normalt er det en af de aktiviteter, der tilbydes til Mosens Dag i september. Men arrangementet blev aflyst i år, fordi der plejer at være cirka 1000 besøgende på dagen, og det duer ikke i år på grund af forsamlingsforbuddet.

Derfor er bueskytterne glade for, at de kan komme forbi i efterårsferien, for det er en aktivitet, der begejstrer både børn og voksne:

- Ungerne elsker det. De kan gøre meget af det på computeren, men det er jo meget sjovere at gøre det i virkeligheden. Her kan de skyde efter noget, og de kan også ramme en gris i måsen, siger Jørgen Haller med et smil. Han er buekoordinator ved Danmarks Jægerforbund, og grisen er ikke en ægte gris, men lavet af skumgummi.

Turbulent år

Det har været et turbulent år for Lille Vildmosecentret, som måtte holde lukket i foråret på grund af coronasituationen. Her valgte flere private at donere penge for at redde centret, og de fik også hjælp fra flere støtteordninger.

I sommerferien lykkedes det centret at indhente meget af det tabte, for der var særligt mange besøgende, og det samme ser ud til at gælde for efterårsferie:

- Som det ser ud nu i begyndelsen af efterårsferien, så når vi at indhente det, vi har tabt i forsommeren, så det er vi rigtig glade for, og vi er glade for, at folk kommer og støtter os og får en anderledes oplevelse i naturen, siger Camilla Jensen.

På grund af det høje antal besøgende har centret valgt at udvide arrangementet, så der er tre aktiviteter, familierne kan prøve. Det betyder, at de besøgende bliver opdelt i grupper, så der ikke står for mange et sted, og der er sørget for håndsprit ved alle stationerne.

Børnene får et stempel hver gang, de har klaret en aktivitet, og til sidst får de et diplom og en medalje fra Lille Vildmosecentret, og det er noget, der glæder Jonathan Søgaard Engelbrektsen på otte år:

- Det er et godt minde, som man siger.