LIGE NU:

Lille Vildmose-folk truer med retssag: - Rådmand skal trække udtalelser tilbage

Lodsejere forlanger, at rådmand Hans Henrik Henriksen trækker udtalelser i pressen tilbage, ellers vil de slæbe ham i retten.

Der er ikke meget, lodsejere i Lille Vildmose og rådmand for By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen (S), er enige om. 

I flere år har de skændtes om jordstykker i mosen, og nu er parterne igen røget i totterne på hinanden. 

Den komplicerede sag, der har ført demonstrationer og frihedsberøvelser med sig, får nu et nyt kapitel, efter lodsejerne har forlangt, at rådmand Hans Henrik Henriksen skal trække udtalelser tilbage, som han har luftet i pressen. 

- Rådmanden har i en lang række udokumenterede udtalelser angrebet flere borgere på en måde, der kan være strafbar.

Sådan lyder det fra advokat Hans Sønderby Christensen, Sønderby Legal, på vegne af lodsejere i Lille Vildmose.

- Hvis rådmandens udtalelser ikke dokumenteres eller trækkes tilbage indenfor 14 dage, ender den socialdemokratiske politiker i retten i en sag, hvor han vil komme til at stå over for sine egne borgere, fremgår det af et brev fra advokaten til rådmanden.

Skrivelsen er sendt på vegne af 36 borgere, som blev tilbageholdt af politiet i oktober måned på direkte foranledning af rådmanden. En tilbageholdelse, der ikke kunne opretholdes, og hvor alle sigtelser siden er frafaldet.

Det er disse episoder, lodsejerne er sure over - jævnfør pressemeddelelsen:​​​​​​

- Vi er lovlydige borgere. Vi kan simpelthen ikke leve med at have sådanne forkerte påstande hængende på os. Vi håber selvfølgelig, at rådmanden vil trække påstandene tilbage – ellers må vi gå rettens vej, siger to repræsentanter for de tilbageholdte, Hanne Jensen og Preben Clausen.

I forvaltningen ser man lidt anderledes på sagen. 

- Jeg og forvaltningens jurister har endnu ikke haft lejlighed til at se på sagen, derfor har jeg ikke nogen kommentarer til sagen. Men vi kan vist godt sige, at vi ikke er enige med folkene i Lille Vildmose om ret meget i den her sag, siger Hans Henrik Henriksen til TV2 Nord.