Seneste nyt:

Efterslukning fortsætter: Det ulmer stadig i fint savsmuld på nedbrændt gård ved Klarup

Nordjyllands Beredskab arbejder med at efterslukke den gårdbrand ved Klarup, som siden i går formiddag har givet udfordringer.

Nordjyllands Beredskab er stadig i gang med at efterslukke den voldsomme gårdbrand, som fredag lidt over klokken 09 udbrød på en trelænget gård på Stranderholmsvej 75 ved Klarup. Store dele af gården er lagt i ruiner efter branden, som udviklede røg, der kunne ses vidt omkring.

Det er et oplag med 800 ton meget fint savsmuld, der stadig giver udfordringer for brandfolkene.

- Det ulmer i det store oplag, og her i eftermiddag sætter vi ind med at finde såkaldte hotspots i savsmulden, så vi forhåbentlig kan få slukket gløderne med en blanding af vand og skum, forklarer indsatsleder ved Beredskabscenter Nordjylland Klavs Bojsen.

Han håber, at brandfolkene kan være færdig med efterslukningen i løbet af i dag.

- Men det er jo svært at sige, ellers må vi jo fortsætte i morgen søndag, hvis ikke vi får bugt med det i dag, siger Klavs Bojsen, der oplyser, at der ikke er fare for, at branden i savsmulden brænder ned i dybden.

Gårdbrand gav udfordringer

Klavs Bojsen fortæller, at det samlede beredskab, der var tilkaldt, pakkede sammen i nat ved 01-tiden, og at Nordjyllands Beredskab siden har været til stede på gården med to mand og en tankvogn. De to mand indgår i et vagskifte.

Her dagen derpå siger indsatslederen, at gårdbranden ved Klarup var noget af en udfordring.

- Vi stod jo overfor et scenarie med fare i forbindelse med både dieseltanke og ammoniaktanke, som eksploderede på gården, som brændte voldsomt. Det er jo noget, vi har snakket om i forbindelse med de øvelser, vi løbende laver, siger Klavs Bojsen.

Han fortæller, at der ikke var en dyrebesætning på gården, og at der heller ikke er kommet mennesker til skade ved den voldsomme brand.

- Og det er jo det vigtigste, siger Klavs Bojsen.