LIGE NU:

Elever strejker for retten til at fejre sidste skoledag

Dimissionsfest og overrækkelse af det fysiske eksamensbevis er aflyst på grund af corona. Det vil afgangseleverne på Aalborg Friskole lave om på. Derfor strejker de her til morgen.

Eleverne i 9. klasse på Aalborg Friskole strejker her til morgen for retten til at fejre sidste skoledag. Festlighederne er nemlig blevet aflyst på grund af faren for coronasmitte.

- Vi synes ikke, det er okay. Vi synes ikke, det stemmer overens, at vi må gå til koncerter,  bryllupper og vi må det ene og andet, men vi må ikke holde dimission med dem, vi allerede er i boble med, siger en af de strejkende elever, Fillipa Urenholt. 

Skolebestyrelsen bakker op om demonstrationen, og friskolens ledelse tager det indtil videre med ro.  

- Jeg ser det som udtryk for, at de ser nogle paradokser i samfundet, som de gerne vil tage hånd om. De gør det på den samme måde, de ser andre gøre opmærksom på det problemer på. Skolemæssigt er det fint, at de viser kompetencer til at agere i samfundet. Man kan kalde det en slags udvidet samfundsfag, mener Nicolai Lange, der er skoleleder på friskolen. 

Eksamensbevis overrækkes på Zoom 

Hvor vigtig er den her fest?

- Altså vi synes alle sammen, at den betyder rigtig meget. Vi har glædet os til den her fest i 10 år, og det vi har set frem til gennem hele skoletiden, og at det så er aflyst, er vi rigtig kede af, fortæller Fillipa Urenholt.

Har I ikke set frem til at få eksamen så videre ud i uddannelsessystemet? Er det festen der har holdt jer kørende? 

- Selvfølgelig også det. Men det er det her med at kaste karameller og komme til dimissionsfest, hvor vi kan få overrakt eksamensbeviset, det skal vi desværre nu gøre på Zoom i år, fordi det ikke er muligt fysisk på grund af corona, svarer hun. 

Indtil videre har skolelederen valgt ikke at gøre noget ved strejken. 

- De har ret til at vise deres utilfredshed og rykke deres skoledag udenfor. Lærerene er klar indenfor – så må vi se, hvor meget det kommer til at regne og om det kommer til at påvirke det, siger han. 

Eleverne selv siger, at de er klar til at strejke indtil myndighederne muliggør, at de kan fejre sidste skoledag på sædvanligvis. 

40_percent

play Sygeplejerskerne i Nordjylland: - Vi har kræfter til at strejke lige så længe, det er nødvendigt

25_seconds

play Fisk føler smerte: Skånsomme fangstmetoder skal undersøges

Læsø Kommune

Udvalgsformand stopper i utide: Forlader byrådet efter mere end et årti

20210507-155312-L_130Mb

Her kan sygeplejerskernes strejke ramme i Nordjylland

40_percent

play Sygeplejerskerne i Nordjylland: - Vi har kræfter til at strejke lige så længe, det er nødvendigt

25_seconds

play Fisk føler smerte: Skånsomme fangstmetoder skal undersøges

Til forsiden

Til forsiden