LIGE NU:

Elever testes for coronavirus i skoletiden

Elever på Aalborg Handelsskoles afdelinger på Saxogade og Strandvejen vil allerede på fredag have mulighed for at blive testet i skoletiden, mens elever på afdelingerne i Turøgade og Langagervej testes mandag.

Alle elever på Aalborg Handelsskole vil nu blive testet for coronavirus i skoletiden. 

Netop nu er skolen ved at lave en omfattende testplan, hvor alle klasser får tildelt ledige tider enten i denne uge eller mandag i næste uge. 

Det er en markant stigning i antal smittede unge i Aalborg Kommune, der har fået skolen til at reagere. 

- På Aalborg Handelsskole vil vi gerne gøre en ekstraordinær indsats for at mindske smitten med covid-19, og derfor tilbyder vi nu alle elever at blive testet. Nogle elever kan gå med smitten uden at vide det, og forhåbentlig kan et tiltag som dette være med til at mindske smitten her op til jul. Vi ønsker på ingen måde at være den 39. kommune, der skal lukkes ned, fortæller direktør for Aalborg Handelsskole, Rikke Christoffersen i en pressemeddelelse.

Tester for at undgå nedlukning

Nedlukningen af de syv nordjyske kommuner for en måned siden påvirkede knap 300 elever og 60 ansatte på Aalborg Handelsskole, hvor skolen var nødt til at indføre hybridundervisning – en blanding mellem tilstedeværelsesundervisning og fjernundervisning.

- Vi vil gøre alt for at undgå en nedlukning. Vores elever foretrækker den fysiske undervisning, og netop nu har vi også elever, der går til eksamen. Det er derfor nu, at vi skal sætte ind med yderligere test og samtidig have fokus på, hvordan vi er sociale sammen, mener Rikke Christoffersen.

Eleverne på Aalborg Handelsskoles afdelinger vil blive testet på forskellige dage. Elever fra Saxogade og Strandvejen vil blive testet fredag i denne uge ved AKKC. Mandag den 14. december vil en testenhed rykke ud til skolens afdeling på Turøgade, hvor også elever fra Langagervej vil blive testet.

- Vi er alle nødt til at gøre en ekstraordinær indsats, hvis vi skal nedbringe smitten. Test alene gør det ikke! Vi skal fortsat huske at holde afstand, spritte af og kun mødes i små grupper. Udover initiativet med test, vil vi derfor også tage en snak med eleverne om, hvordan vi sammen kan nedbringe smitten igen, så vi undgår en nedlukning i Aalborg, slutter Rikke Christoffersen.