LIGE NU:

Billetsystem skal sikre pladser på kirkebænken juleaften

Julegudstjenester kan fortsætte, det gjorde Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen det klart på et pressemøde. Men gudstjenesterne i år bliver alligevel anderledes.

For mange nordjyder er det en fast tradition at gå i kirke juleaftensdag, men netop i år kan det på grund af coronakrisen være svært at finde plads til alle dem, der måtte ønske at komme i kirke til jul. 

Derfor har Sønder Tranders Sogn i Aalborg indført et billetsystem for dem, der gerne vil sikre sig en plads på kirkebænkene til jul. Billetbookingen begyndte tirsdag.

Selv om der er ganske tomt i Gug Kirke, så er der været travlt på sognets hjemmeside. Tirsdag den 8. december åbnede kirkekontoret nemlig for pladsbestilling til julegudstjenesterne i Gug og Sønder Tranders kirke.

- Jeg er meget tilfreds med, hvordan det er gået i dag. Dels at vores system virker, og dels at der er så mange, har været inde at booke selv, siger Anni Walther, formand for menighedsrådet til TV2 Nord. 

Gudstjeneste i hallen 

Normalt er der plads til 330 i Gug kirke, men grundet coronarestriktioner må der kun være 58 til en gudstjeneste. Selvom sognepræst Mette Tved gerne så at kirken fortsat kunne være åben for alle, så håber hun også, at de begrænsede julegudstjenester kan få os til at se anderledes på julen.

- Det har været sådan lidt, at efter man har spist julemaden og danset om træet, så var julen slut. Måske kan det her være med til, at julen kan brede sig lidt mere.

I Frederikshavn og Skørping, har man valgt at flytte julegudstjenesterne til sportshaller, for at få plads til så mange som muligt. I Sønder Tranders sogn har man i stedet valgt at fordoble antallet af julegudstjenester frem for at flytte dem.

Julens budskab er særligt vigtigt i år

- Det betyder meget for folk at komme i deres kirker, og derfor vil vi hellere gøre os den større ulejlighed at holde 10 gudstjenester, frem for at holde det i en sportshal, fortæller Anni Walther.  

Kunne man ikke bare have aflyst?

- Ej, det ville være… Det er en fortælling om håb og om tro, vi har juleaften. Og i denne her tid er det bare endnu vigtigere, siger Mette Tved. 

For at undgå smittespredning er der mellem hver af julegudstjenesterne afsat 30 minutter til rengøring og afspritning.