LIGE NU:

Else bliver én af de første: - Det har jeg det udmærket med

Det første sted i Nordjylland, som får glæde af coronavaccinen, bliver Plejehjemmet Birkebo i Aalborg, hvor Else Larsen bor.

- Det har jeg det udmærket med, siger Else Larsen, da TV2 Nord mødte hende kort efter, det blev offentliggjort, at plejehjemmet Birkebo er det første i Nordjylland til at modtage coronavaccinen.

Hun er beboer på plejehjemmet, der ligger i Aalborg, hvor smittetallet er højt. 

Det kom dog, som en overraskelse, at netop hendes plejehjem skulle være de første til at modtage vaccinedoserne.

- Vi vidste ikke, at vi skulle være de første. Men om det bliver først eller sidst, det er ligemeget, siger hun og tager nyheden med ophøjet ro.

Else Larsen og de øvrige beboere på plejehjemmet kan forvente at få første dosis af vaccinen allerede på søndag kl. 9.00. Det sker dagen efter, Danmark modtager vaccinerne.

Birkebo er med sine 100 pladser Aalborg Kommunes største plejehjem. 

birkebo
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Vaccinationerne kommer til at ske simultant på udvalgte plejecentre landet over, oplyste Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde onsdag eftermiddag.

Regionen Nordjylland modtager 975 doser, der vil blive fulgt op af flere leverancer over de kommende uger.

Der vil i første omgang blive vaccineret på det kommunale plejehjem Birkebo i Aalborg Kommune. Umiddelbart herefter vil man starte vaccination på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland.

- Rækkefølgen for hvilke plejehjem, der får tilbudt vaccinen, prioriteres efter kommunernes smittetryk samt plejehjemmenes størrelse og de enkelte plejehjems parathed, siger Jan Nybo, chef for regionens COVID-19 vaccineindsats.

Starter med seks plejehjem i Aalborg

Den 27. december vaccineres beboerne og de medarbejdere, der er på arbejde på kommunens seks største plejehjem. Foruden Birkebo drejer det sig om Solsidecentret, Fremtiden Plejehjem, Vestergården, Sirius og Smedegården.

Herefter fortsætter vaccinationerne på Aalborgs øvrige plejehjem og på plejehjem i de andre nordjyske kommuner i takt med, at vaccinerne kommer til Nordjylland, oplyser Aalborg Kommune.

Høj interesse for vaccination i Aalborg Kommune

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen glæder sig til, at vaccinationerne nu kan starte:

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan give det første stik i Aalborg. Det er med til at give håb og tegne lyst for 2021, selvom vi stadig skal holde godt fast i de gode vaner med mundbind, håndsprit og afstand i et godt stykke tid endnu, siger han.