LIGE NU:

Ernst Trillingsgaard fylder 80: Stor fest erstattes med vink fra altan

Ernst Trillingsgaard, mangeårig direktør for Aalborg Kongres- og Kulturcenter, fylder 80. Den planlagte herrefrokost med 40 gæster er blevet udskudt. I stedet måtte Ernst vinke til sine gæster fra altanen.

Der skulle i dag have været en stor fejring af tidligere direktør for Aalborg Kongres- og Kulturcenter, Ernst Trillingsgaard. Men på grund af covid-19, er herrefrokosten på Kystens Perle udskudt til efteråret, og fødselaren måtte nøjes med at vinke til sine venner fra altanen. 

- Alt var på plads; sangene var trykt, og invitationerne var blevet sendt ud. 40 herrer var inviteret til frokost, hvor der ville være musik og sange, fortæller fødselaren til TV2 Nord. 

Men helt ringe er dagen ikke. Da TV2 Nord får fat på Ernst Trillingsgaard, har han talt i telefon uafbrudt og taget imod blomster og gaver. For der er mange, der gerne vil ønske ham tillykke med dagen. Og der var da også dem, der ikke ville nøjes med et opkald. 

- Nogle af mine venner, seks styk, kom ned på gaden, hvor de stod og sang til mig op på altanen. Det havde de aftalt med Else. De havde øl med, stod på behørig afstand af hinanden og en spillede trompet - til de forbipasserendes store forundring, griner han i telefonen. 

Dagen bliver brugt på at besvare de mange opkald. Senere bliver det til en middag med konen, og i løbet af eftermiddagen skal Ernst Trillingsgaard ud på sin daglige gåtur, hvor han går til købmanden efter en flødekage. Det er blevet en daglig rutine, efter han for nogle uger siden fik lavet en hofteoperation, og har skullet træne sig op igen. 

- Og i aften, skal jeg have et godt glas vin. Det bliver det første i snart to måneder, fortæller 80-årige Ernst Trillingsgaard.