Foto: Robert Bedsted

Et halvt år uden legeplads: Skole får 1,1 millioner kroner til ny legeplads

700 elever på Filstedvejens Skole i Aalborg har i et halvt år ikke haft en legeplads - nu har skolen fået 1,1 millioner kroner til en ny.

- Det er en af Aalborg største skoler. Vi har nul gynger, nul rutsjebaner, nul klatretårne, sagde formand for Filstedvejens Skoles støtteforening, Monica Clemmensen Meier.

Sådan lød det i oktober, da TV2 Nord besøgte Filstedvejens Skole i Aalborg, hvor en hel legeplads var blevet fjernet, fordi det var så gammelt og misvedligeholdt, at det var farligt. Sådan har det været siden sommeren 2019.

Læs også Nye gynger på budgettet?: Filstedvejens Skole har ikke haft en legeplads siden i sommers

Men nu ser lykken ud til at vende. Byrådet har givet 1,1 millioner kroner til en ny legeplads til skolen med 700 elever.

- Det er rigtig dejligt. Nu er det vigtigt at elevrådet og medarbejderne kommer med ind over for at bestemme, hvad vi skal have på den nye legeplads. Og vi skal finde ud af, hvordan vi får mest mulig legeplads ud af pengene, fortæller en glad skoleleder, Peter Rasmussen.

Foruden de 1,1 millioner kroner har Filstedvejens Skole indsamlet 30.000 kroner, som også skal gå til opbygningen af den nye legeplads.

Men hvornår arbejdet kan gå i gang, og en ny legeplads kan stå færdig er endnu uklart.

- Det kommer an på, hvilke ting, vi skal have bygget. Jeg håber da, at det kan stå færdigt inden sommerferien, men det er ikke sikkert, siger Peter Rasmussen.

02:42

Filstedvejens Skole håber på penge fra kommunens budget. \nAlle deres legeredskaber er efterhånden rådnet væk

Luk video