Foto: undefined

Familiefar frikendt for anklager om grov vold og trusler

Retten i Aalborg frikendte torsdag en far, der var tiltalt for at have slået, sparket og truet sine tvillingesønner over en fem-årig periode - en dom, der overrasker anklageren.

Anklager for Nordjyllands Politi, Emil Stenbygaard, var torsdag eftermiddag en overrasket mand, da dommen kom fra Retten i Aalborg - at den 63-årige mand, der havde siddet på anklagebænken tiltalt for at have slået, sparket og truet sine tvillingesønner over en periode på fem år, blev pure frifundet for alle anklager.

Manden var tiltalt for i perioden fra 2008 til 2013 at skulle have slået sine på kroppen og i hovedet med både flad hånd og knytnæve, at have slået dem over fingrene, sparket dem på kroppen med og uden fodtøj, trampet på deres ben og krop, at have kastet dem omkuld på gulvet, nikket dem skaller, kastet sten efter dem og slutteligt have forsøgt at skyde efter dem.

Drengene var i den periode mellem fem og 10 år gamle.

- Jeg må sige, at det kommer bag på mig. Især fordi jeg finder, at de forurettede drenges forklaring, som er optaget på video og afspillet under retssagen, er troværdige og detaljerede, siger Emil Stenbygaard, der havde krævet fængselsstraf i 15 måneder til den 63-årige far. 

Læs også Far får dom i dag for vold mod sine sønner

Retten var derimod af en anden opfattelse. Nemlig den, at de to tvillingedrenge, som nu er 13 år gamle, ikke var samstemmende nok i deres forklaringer, og at de overdrev og dramatiserede på nogle punkter. Og at drengenes sprogbrug ikke svarede overens med deres alder, men derimod tydede på, at de var blevet påvirket til at sige nogle af tingene.

Noget, forsvarer i sagen, Tage Kragbak, er helt enig i.

- Som jeg også fremførte under sagen, mener jeg, at drengenes mor, som har været i modsætningsforhold med deres far siden drengenes fødsel, måske har været med til at hidse drengene op til at forklare, som de har gjort, siger Tage Kragbak.

Han er ikke overrasket over dommen, men mener derimod, at det er det helt rigtige udfald på sagen.

- Når en enstemmig domsmandsret ikke finder, at drengenes forklaringer holder vand, og når ingen andre af de indkaldte vidner kan berette om noget lignende, er der mere end rimelig tvivl i sagen, og så kan man ikke straffe ham, siger Tage Kragbak.

Både familiemedlemmer, moderen og tre naboer var indkaldt som vidner i sagen. Ingen havde observeret andet, end at den 63-årige godt kunne blive sur og råbe af drengene, men de havde aldrig set tegn på eller haft mistanke om vold i hjemmet. Der blev i retten heller ikke fremlagt lægelige beviser for, at drengene havde lidt overlast.

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har nu 14 dage til at anke dommen. Det skal i første omgang forelægges statsadvokaten, som skal tage stilling til en eventuel anke.