LIGE NU:

Aairport Festival: Det var en forrygende debut

Nordjylland fik i weekenden en helt ny festival. Aairport Festival satser på electronic dance music, og det har der vist sig at være interesse for.

Det er ikke hver dag, at nye festivaler ser dagens lys. Men Gigantium i Aalborg dannede i weekenden ramme om den første electronic danse music-festival, som har fået navnet Aairport Festival. Det er landets eneste af sin slags. Direktøren i Aairport Festival, Kresten Thomsen, har i to år arbejdet med at få stablet debutfestivalen på benene.

- Jeg er simpelthen så glad og lettet. Det hele gik, som det skulle, og folk var glade. Vi nåede vores mål for entrebilletter, så det kan vi kun være tilfredse med, siger Kresten Thomsen.

Den nye festival har budgetteret med 5000 betalende gæster, og det endte med 5200 solgte billetter. Direktøren kan endnu ikke sige noget det endelige resultat, fordi en del indtægter og udgifter ikke er gjort op endnu.

Blandt de optrædende var en lang række både kendte og mindre kendte elektroniske musikere. De mest eftertragtede af dem rejser det meste af verden rundt for at spille til lignende festivaler. Det er første gang, at det har fået en festival på dansk jord kun med electronic danse music.

- Det er flot, at nogen tør binde an med sådan en festival i Danmark. Ofte er den elektroniske musik bare en lille del af programmet, men nu har fået dette. Det synes jeg er godt gået, siger Martin Jensen, som er vant til at rejse langt ud i verden for at spille sin musik.

Ovenpå debuten tør direktøren for den nye festival godt love en ny fest til næste år.

- Vi er allerede i gang. Næste år bliver temaet Zombies, og jeg er ret sikker på, at det bliver endnu større end i år. Vi arbejder med forskellige arrangementer rundt om selv festivalen, og så kunne jeg godt se to scener for mig næste gang, siger Kresten Thomsen.

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

def_thumb,50_percent

play Finn overrasket med musikalsk krammer af sine medarbejdere

def_thumb,50_percent

play Genåbning i Nordjylland: Højskoler og storcentre må væbne sig med tålmodighed

20201222-200951-L_45Mb

Minister er optimist i forhold til ny fjordforbindelse

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

def_thumb,50_percent

play Finn overrasket med musikalsk krammer af sine medarbejdere

Til forsiden

Til forsiden