LIGE NU:

Festivalleder optimistisk omkring coronapas

Forberedelserne til årets Nibe Festival er i fuld gang og nyheden om et coronapas giver ekstra optimisme.

Mange danskere savner nok at mødes med vennerne til en koncert med en fadøl i hånden. Derfor vækker onsdagens nyhed om, at regeringen og erhvervslivet vil lancere et coronapas glæde hos lederen af Nibe Festival, Peter Møller Madsen.

For mens coronapasset i første omgang er tilsigtet erhvervsrejsende, så er tanken, at coronapasset skal være med til gradvist at åbne Danmark, så vaccinerede borgere kan gå på restaurant eller tage til koncerter og musikfestivaler.

- Det klapper vi selvfølgelig i vores små hænder over. Jeg har hele tiden sagt, at der skal nogle flere værktøjer i værktøjskassen, og der er det her jo bare et supervigtigt værktøj, siger Peter Møller Madsen.

Forbereder fuldt udrul

Coronapasset, der har været længe efterspurgt af både kultur- og erhvervsliv, bliver lanceret på sundhed.dk og vil i første omgang gælde for erhvervsrejsende.

Det er håbet, at den første version vil være klar i slutningen af februar. Herfra fortsætter den digitale udvikling af passet, og håbet er, at man i løbet af tre til fire måneder har en mere færdig og fuldendt teknologisk løsning.

Selvom Peter Møller Madsen glæder sig over udsigten til et coronapas, så er det ikke noget, der kommer til at ændre i det forberedende arbejde frem mod sommerens festival.

- Det øger selvfølgelig chancen for, at vi kan komme tilbage til en mere normaliseret verden. Men det er ikke fordi, vi gør endnu mere. Vi arbejder på det fulde udrul og har gjort det længe, siger han.

Myndighederne sætter retningslinjerne

Det er de ældste og svageste borgere samt sundhedspersonale, der er de første til at modtage vaccinerne. Personer under 65 år, som ikke er i øget risiko eller varetager samfundskritiske jobs, skal ifølge Sundhedsstyrelsens vaccineplan tidligst vaccineres fra maj, såfremt leverancerne af vacciner er som forventet, noget som de ikke har været de seneste uger. Men risikoen for, at Nibe Festivalens publikum ikke når at få vaccinen er ikke noget, der bekymrer festivallederen.

- Det kan vi jo kun gisne om. Lige nu har der været forsinkelse på nogle af vaccinerne, men det er kun et lille antal, så vi ligger ikke søvnløse om natten. Vi er nødt til at tro på, at det her lykkes, siger Peter Møller Madsen.

Hvorvidt en coronavaccine skal være et krav for at komme ind på festivalen, er endnu for tidligt at sige noget om.

- Vi ved endnu ikke, hvordan betingelserne bliver for det her. Det er myndighederne, der sætter retningslinjerne. Vi vil selvfølgelig gøre, hvad vi kan, for at få hjulene til at rulle igen, men hvordan, det bliver i praksis, er der nogle over os, der beslutter, siger Peter Møller Madsen.

Nibe Festival finder efter planen sted fra den 30. juni til den 3. juli.