Fire mænd varetægtsfængslet for at overfalde fangetransport

Fire mænd er nu varetægtsfængslet efter at have forsøgt at hjælpe en fange med at flygte.

Medvirken til et mislykket flugtforsøg betyder nu, at fire mænd på mellem 20 og 24 år er kommet bag tremmer frem til 20. december.

De fire mænd blev varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør ved Retten i Hjørring tirsdag formiddag for lukkede døre.

De er alle sigtet for trusler om vold mod personer, der handler i medfør af offentlig tjeneste, samt for at bistå en fængslet person, som prøver at flygte.

Episoden fandt sted omkring klokken 15.09 i krydset mellem Vesterbro, Østre Allé og Hobrovej i Aalborg. Her stoppede de fire mænd, som kom kørende i en personbil, en fangestransport. 

Truede betjente

Ifølge sigtelsen forsøgte mændene at befri en varetægtsfængslet mand ved at true de to transportbetjente, der havde manden i deres varetægt under transporten.

Med personbilen blokerede mændene vejen for transportvognen, og en af de sigtede mænd, som var iført maskering, steg ud af personbilen og gik hen mod transportvognen. Han havde en ikke nærmere defineret genstand i den ene hånd.

Forsøget på at befri den varetægtsfængslede mand mislykkedes, da transportvognen kørte fra stedet.

De fire mænd blev anholdt omkring klokken 15.45 fredag eftermiddag.

De fire mænd kærede alle varetægtsfængslingen, som altså skal forbi Vestre Landsret. Hvis landsretten ikke omgør fængslingen, så står den ved magt.Seneste nyt

fra Nordjylland