01:55

Onsdag inviterede Aalborg Universitet 200 piger på besøg, så de kunne få en forsmag på livet som naturvidenskabelig studerende. Video: Sofie Bach

Flere kvinder skal vælge naturvidenskabelige uddannelser

Aalborg Universitet inviterede onsdag 200 piger på besøg på de naturvidenskabelige uddannelser. Formålet var at få flere til at søge optagelse på uddannelserne.

Syv ud af ti studerende på de naturvidenskabelige uddannelser er mænd, og det skal der laves om på.

Derfor inviterede Aalborg Universitet onsdag 200 piger fra grundskoler og gymnasier indenfor, så de kunne få en smagsprøve på livet som naturvidenskabelig studerende.

I løbet af dagen mødte pigerne kun kvindelige undervisere, studerende og forskere.

- Det er en rigtig vigtig dag for uddannelserne, som bliver præsenteret, for her er kvinder generelt underrepræsenteret. Det er ikke alle piger, der har fået øjnene op for muligheden for at tage de her uddannelser, siger Amelia Reimer Borregaard, der er Ph.d.-studerende ved Institut for Byggeri og Anlæg på Aalborg Universitet.

Projektet hedder Girls Day in Science, og er et landsdækkende initiativ. Og noget tyder på, at initiativet gjorde indtryk ved de piger, der var på besøg på Aalborg Universitet.

- Jeg synes, det er mega inspirerende. Det har givet mig meget mere mod på det. Selvom der er ligestilling i dag, er der stadig problemer i samfundet, hvor der ikke altid – som for eksempel her - er lige så mange kvinder som mænd på uddannelser, siger Mathilde Kirkegaard Pagh der går i 9. klasse på Bjergsnæs Efterskole.

Læs også Studiestart: Der er stadig masser af plads på Aalborg Universitet