LIGE NU:

Flere personer var i slagsmål og knivstikkeri: En person er i kritisk tilstand

To personer er blevet indlagt på hospitalet efter knivstikkeri, hvoraf den ene er i kritisk tilstand, men stabil. Tre mænd i 20'erne er varetægtsfængslet i fire uger for grov vold.

Opdateret mandag 11. januar klokken 07.20: Tre mænd i alderen 23 til 29 år er varetægtsfængslet for grov vold i fire uger indtil 5. februar. Det oplyser vagtchefen ved Nordjyllands Politi til tv2.dk.

Nordjyllands Politi var søndag talstærkt til stede på Engvej i Nørresundby i Aalborg, hvor de efterforskede flere episoder, der udspillede sig omkring klokken 05.25.

- Her var der flere personer i slagsmål på gaden. Inden for de følgende ti minutter får vi yderligere to anmeldelser om to personer, der er tilskadekommet efter knivstikkeri, sagde Karsten Højrup Kristensen, der er vagtchef hos Nordjyllands Politi, til TV2 Nord tidligere søndag.

Politiet var i løbet af søndagen talstærkt til stede i Nørresundby i Aalborg, hvor de efterforskede intenst på sagerne om slagsmål og knivstikkeri.
Politiet var i løbet af søndagen talstærkt til stede i Nørresundby i Aalborg, hvor de efterforskede intenst på sagerne om slagsmål og knivstikkeri.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Politiet oplyste, at de to personer fra knivstikkeriet er indlagt på hospitalet, hvoraf den ene er i kritisk tilstand, men stabil.

- Vi har i alt seks anholdte på sagen, som vi stadig efterforsker. Men vi går stærkt ud fra, at sagerne hænger sammen, sagde vagtchefen tidligere på dagen til TV2 Nord.

To grupper der kender hinanden perifært

Senere på dagen søndag kunne Nordjyllands Politi offentliggøre flere informationer om sagen og dens forløb.

Politiet har en idé om, at parterne i sagen er to grupper, der kender hinanden perifært.

- På den ene side er der tre udenlandske mænd, og de kommer til Nørresundby sammen med en pige. De tror selv, de skal deltage i en fest, fordi de har snakket sammen med i hvert fald med én af dem, der er til festen, forklarer Kenneth Rodam, der er politikommissær.

- Festen er ved at lukke, da de dukker op, og så mødes de i opgangen og får nogle uoverensstemmelser. Det kommer til noget skænderi, der rykker ud på gaden, og så er der tre unge mænd på den ene side og tre unge mænd på den anden side - alle sammen af udenlandsk oprindelse, forklarer politikommissæren.

Han fortæller, at det munder ud i, at der er to forurettede, som har været til festen, og som bliver stukket med kniv af én af de personer, der er ankommet i bil til stedet.

Tre personer skal i grundlovsforhør

Politiet forklarer, at personerne kørte fra stedet i bilen, men at vidner har kontaktet politiet, så de kunne standse bilen få hundrede meter fra gerningsstedet.

- Der er fem personer i bilen. De tre af dem er unge mænd, og så er der to unge piger. Det er vores vurdering, at de her piger ikke har noget at gøre med selve voldshandlingerne, da de er inde i bilen, da episoden sker, forklarer politikommissæren.

Da bilen bliver standset, bliver de tre unge mænd anholdt, samtidig med at politiet finder en kniv med blod på.

- Så vi er ikke så meget i tvivl om, at det er de rigtige folk, vi har fat i, siger politiet.

Nordjyllands Politi mener ikke, at der er tale om en banderelateret episode.

Ud af de seks anholdte skal tre af personerne - dem der ankom i bil - nu fremstilles i grundlovsforhør.