LIGE NU:

Fem anholdt til demonstration: Politiet massivt til stede i Aalborg

Kort tid efter demonstrationen begyndte, måtte Nordjyllands Politi gribe ind over for flere af de sortklædte fremmødte.

OPDATERET SØNDAG KLOKKEN 10.35:
Nordjyllands Politi oplyste lørdag aften, at demonstrationen var overstået omkring klokken 19. I alt blev seks personer sigtet for at overtræde fyrværkeriloven.

Lørdag aften er gruppen 'Men in Black, Denmark' mødt op i Aalborgs gader for at demonstrere. Politiet skønner, at omkring 50 til 65 personer deltager.

Demonstrationen begyndte i Kildeparken omkring klokken 17.30, men kort tid efter måtte Nordjyllands Politi gribe ind over for flere af de sortklædte fremmødte. Ifølge politiet agerede de ikke med ro og orden og afveg fra den aftalte rute under demonstrationen.

Kort efter klokken 18 er status, at politiet har anholdt fem personer.

quote De (fem personer, red.) er blevet sigtet for at overtræde fyrværkeriloven, da de fyrede fyrværkeri af undervejs på ruten.

Nordjyllands Politi

- De er blevet sigtet for at overtræde fyrværkeriloven, da de fyrede fyrværkeri af undervejs på ruten, siger Nordjyllands Politi til TV2 Nord.

Demonstrationen forventes at bevæge sig ad ruten fra Kildeparken til Vesterbro, Kastetvej, Aalborg Stadion, Annebergvej, Reberbansgade, Vesterbro og Kildeparken. Det oplyser Nordjyllands Politi på Twitter.

- Vi følger demonstrationen tæt og er i dialog med deltagerne. Vores mål er at sikre, at demonstrationen forløber i ro og orden. Gør den ikke det, griber vi naturligvis ind, siger vicepolitiinspektør hos Nordjyllands Politi, Sune Myrup.

I videoen kan du se flere billeder fra lørdagens demonstration i Aalborg.

"Vi har fået nok" - "Grundloven skal overholdes"

Demonstranterne er mødt op i mørkklædt tøj med trommer, slagråb og skilte med budskaber som eksempelvis "Vi har fået nok", "Vælt regeringen og "Grundloven skal overholdes"

Gruppen, der går under navnet "Men in Black, Denmark", demonstrerer blandt andet imod regeringens og myndighedernes håndtering af coronasituationen.

- 2020 var året, hvor mange i den danske befolkning fik nok af regeringens angreb på vores friheder, under dække af en krisehåndtering, skriver gruppen på et tidligere opslag på deres facebookside, "Men in Black, Denmark".

I et andet opslag, også fra 2020, skriver de følgende:

- Vi var ude at markere den stigende utilfredshed i befolkningen med regeringens coronahåndteringer, herunder: Tvangsindførelse af mundbind, nedlukning af især små virksomheder, (...) grundlovsbrud, fjernelse af selvbestemmelse hos den ældre befolkning, (...) og ikke mindst håndteringen af minkskandalen, skrev gruppen i december på Facebook.

En grundlovssikret ret til at forsamles til demonstrationer

Nordjyllands Politi kendte til demonstrationen på forhånd, og derfor meddelte de tidligere på lørdagen, at borgerne vil kunne forvente at se et meget synligt politi i byen i løbet af lørdag aften.

Selvom det nuværende forsamlingsforbud lyder på, at man kun må forsamles op til fem personer, så er det imidlertid ikke gældende ved en demonstration.

- Alle har en grundlovssikret ret til at forsamles for at ytre sig, og det er således ikke i strid med det aktuelle forsamlingsforbud, forklarer vicepolitiinspektør Sune Myrup.

Vicepolitiinspektøren understreger dog, at politiet har tænkt sig at holde et særligt skarpt øje med, at demonstrationen forløber i god ro og orden.

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

190121 VO Virtuel højskole Still

play Nu kan du se kunstudstillinger hjemmefra: Aftenskoler rykker online

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

Til forsiden

Til forsiden