LIGE NU:

Fodbold for udsatte borgere skaber fællesskab i en ensom tid

I en tid, hvor det er forbudt at mødes med for mange mennesker, er fællesskaber under pres. Også for udsatte borgere. Derfor var der glæde på fodboldbanen, da et hold bestående af hjemløse og andre udsatte borgere torsdag igen kunne mødes til træning.

Der blev kæmpet i godt en time, da en gruppe udsatte borgere fra Aalborg torsdag havde første træningsdag. En af spillerne var Peter Hansen, som ikke lagde fingre imellem. 

- Jeg kørte jo bare på. Jeg har jo ikke spillet i 20 år, så det var rimelig hårdt, siger Peter Hansen.

Bag fodboldinitiativet for udsatte og hjemløse står Søren Kusk. Han er tidligere spiller og træner for AaB.

- Fodbold har givet mig så meget igennem hele mit liv, og jeg ved jo, hvad fodbold kan; det kan skabe et fællesskab. Det kan skabe en fysisk tilfredsstillelse og mange andre positive elementer. Og jeg synes jo netop, at de her mennesker har brug for noget afveksling og brug for nogle andre oplevelser, end de måske har i dagligdagen, siger han til TV2 Nord.

Efter træningen var det blevet tid til en forfriskning og måltid mad. Her fortæller en af deltagerne, at det netop er fællesskabet ved fodbolden, der tæller.

- Jeg synes, at det betyder meget, fordi det er fællesskabet. Det skaber venner og positiv energi. Og så er det skønt at bruge kræfter og hyggeligt at spille, siger Manassi Simonsen.

quote Det er samtalen og mødet mellem mennesker, vi tror er vigtigt.

Uffe Truelsen, daglig leder, Et Måltid Om Dagen

Flere initiativer mødes på banen

Et Måltid Om Dagen er navnet på et andet privat initiativ til fordel for udsatte borgere, der har set dagens lys i denne uge. Virksomheder kan donere penge til projektet, og målet er at indsamle 1 million kroner det første år. Det svarer til 50.000 måltider.

- Vi arbejder på at lave et bedre tilbud, altså et større socialt netværk omkring de udsatte borgere. Ofte ved hjælp af små ting som gratis kaffe eller andre ting, der kan starte en samtale, fordi det er samtalen og mødet mellem mennesker, som vi tror på hos Et Måltid Om Dagen, siger Uffe Truelsen. Han er daglig leder ved Et Måltid Om Dagen.

Det bliver hos Café Parasollen i Aalborg, at pengene fra projektet skal gå til mad for en bestemt gruppe af værestedets brugere. 

- Det skal hjælpe dem, der er allermest udsat. Enten via sindslidelser eller misbrugsproblematikker, der gør at de ikke har den 20’er, det faktisk kun koster at spise på Cafe Parasollen, siger Kaare Johansen. Han er leder ved Café Parasollen i Aalborg.

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden