Foto: Michael Andersen

Troede Zoo måtte åbne, nu er meldingen en anden: - Det er ekstremt frustrerende

Den seneste tid er gået med at planlægge genåbningen af Zoo i Aalborg til d. 1. maj, da Rigspolitiet tidligere har godkendt den dato. Nu trækker to ministre så i en anden retning, og det skaber frustration i Aalborg Zoo.

- Jeg savner virkelig, at de er klare i spyttet.

Myndighederne er det måske ikke, men det er direktør i Aalborg Zoo, Henrik Johansen.

- Som erhverv er det ekstremt frustrerende først at få noget at vide og så et stykke tid senere, bliver der sagt noget helt andet.

Onsdag aften fik direktøren for Aalborg Zoo sig noget af en overraskelse, da han pludselig hos flere nyhedsmedier kunne læse, at to ministre nu advarer mod at zoologiske haver åbner op for et begrænset antal publikummer fra d. 1. maj.

Det er stik imod den tidligere melding fra Rigspolitiet, om at zoologiske haver gerne må genåbne, så længe at sundhedsmyndighedernes retningslinjer bliver overholdt.

Læs også Glad direktør: Aalborg Zoo åbner

I en artikel på TV 2´s hjemmeside fremgår følgende:

- På nuværende tidspunkt er det således sundhedsmyndighedernes vurdering, at det af hensyn til at undgå ukontrolleret smittespredning vil være uhensigtsmæssigt at åbne forlystelsesparker og zoologiske haver, som hidtil har været lukket, skriver erhvervsminister, Simon Kollerup, i en udtalelse til Ritzau.

- Udmeldingerne de seneste dage bærer præg af en forventning om, at forbuddet mod at forsamles flere end ti personer, som også gælder inde i for eksempel en forlystelsespark, vil blive ophævet efter d. 10. maj. Det er imidlertid for tidligt at sige noget om på nuværende tidspunkt, fortsætter han.

Også justitsministeren har været på banen med skriftlige udtalelser til Ritzau.

- Reglerne er fortsat de samme, og som Rigspolitiets også har oplyst, gælder forbuddet mod at forsamles flere end 10 personer også i zoologiske haver og forlystelsesparker.

- Jeg vil derfor kraftigt opfordre til, at man ikke på nuværende tidspunkt foregriber, hvad der kommer til at ske i løbet maj måned, skriver justitsministeren.

Efter de to ministres udmeldinger har Rigspolitiet i følge TV 2 ændret retningslinjerne på deres hjemmeside til, at det vil uhensigtsmæssigt at åbne zoologiske haver.

Har ikke selv hørt fra myndighederne

I Aalborg Zoo undrer de sig over, at de ikke engang har fået direkte besked fra myndighederne, men selv skulle læse det i medierne.

- Vi har brugt tid og penge på at gøre os klar, så vi kunne leve op til de retningslinjer, der har været udstukket. Vi har været i dialog med Rigspolitiet, så hvorfor vi ikke får direkte besked, hvis der sker en ændring, det ved jeg godt nok ikke, siger Henrik Johansen.

Læs også Nu har isbjørneungerne fået deres navne

Onsdag aften har direktøren for Aalborg Zoo været i møde med sine kollegaer i Odense, København og Givskud, der også stod for at skulle åbne d. 1. maj. 

- Nu tager vi kontakt til ministrene i morgen tidlig, for vi skal simpelthen have en klar melding, forklarer Henrik Johansen.

Aalborg Zoo har mange faste udgifter, mens langt størstedelen af indtægterne stammer fra sommerhalvåret.

Opdatering: Aalborg Zoo har torsdag morgen reageret på Facebook. Se opslaget herunder.