LIGE NU:

Første dag med gratis lyntest i Nørresundby: 3,5 procent er testet positive

Lørdag var den første dag, at det var gratis for borgerne at besøge at af Falcks testlokationer. Med Falcks lyntest, kan man kan få svar på sin coronatest inden for 15 minutter. 

I går var ventetiden i Nørresundby omtrent en time. Det er Falcks eneste testlokation i Nordjylland i øjeblikket. 

FAKTA

- Det er gået godt. Vi oplevede en stor søgning, og i løbet af dagen i går testede vi omkring 400 personer. Af dem var 14 positive. Det er en positivprocent på 3,5. Det er vi tilfredse med, fordi, at det viser, at der er mange, der bærer virussen, som ikke har symptomer. På den måde er vi med til at bryde smittekæder, vi ikke vidste var der, siger Kjeld Brogaard, der er regionsdirektør hos Falck i Nordjylland. 

Halvanden times ventetid søndag

Søndag morgen var der kø foran testcentret allerede inden åbningstid. Omkring 50 personer stod fra morgenstunden klar til at blive testet i Nørresundby.

- Det betyder, at der lige nu er cirka halvandens times ventetid. Det viser, at initiativet er blevet taget godt imod, og folk er glade for muligheden, siger Kjeld Brogaard. 

Han regner med at omkring 500 personer vil blive testet i løbet af dagen, og han forventer ligeledes at ventetiden på halvanden time vil vare dagen ud.

200 ansøgninger det første døgn 

I forbindelse med at regeringen har gjort det gratis at få en hurtigtest ved Falck, er det blevet besluttet at flere testlokationer skal oprettes - og presset på det nuværende teststed er nu stort, og derfor søger man podere til at teste borgerne. 

- Vi har samtaler med nye podere allerede fra i morgen. Vi skal bruge mange, fordi vi dels opskalere antallet af podere i Nørresundby og åbner nye steder. Vi har fået omkring 200 ansøgninger indtil videre, siger Kjeld Brogaard. 

- Det er rigtig flot, og det gør at vi kan finde de bedst kvalificerede; dem med sundhedsfaglig baggrund. Og der er heldigvis mange kvalificerede, som gerne vil hjælpe, tilføjer han. 

Poderne skal efter ansættelse have et kursus, inden de kan komme ud på testcentre og pode.