LIGE NU:

Første dag med nye regler på Aalborg Universitetshospital: P-vagter starter med søde hilsner

Fra i dag skal patienter og pårørende registrere deres bil på en tablet, hvis de vil parkere mere end en time ved Aalborg Universitetshospital.

Parkeringsvagt Marianne Boldt scanner nummerpladerne på parkeringspladsen ved Sygehus Syd. Hun lægger små sedler i forruden på de biler, der holder ulovligt. Det er ikke afgifter, for i dag slipper bilisterne med en advarsel.

- Bilisterne skal lige vænne sig til, at nu sker der noget andet her på sygehuset. Vi starter altid med at sætte en sød påmindelse i forruden, når vi starter en ny plads op. De skal jo lige have en chance for at lære de nye regler at kende, siger Marianne Boldt, der er parkeringsvagt ved Apcoa.

Fremover er det Apcoa, der står for kontrollen på parkeringspladserne på Aalborg Universitetshospital. I dag er de troppet op med12 parkeringsvagter, der udelukkende skal vejlede om de nye regler.

- I dag går vi bare og smiler og hjælper folk, siger parkeringsvagt Marianne Boldt.

Nummerplade skal registreres

Fra i dag skal man sætte sin p-skive, og så skal man registrere sin nummerplade ved indgangen eller på afdelingen, hvis man skal parkere mere end en time. Det foregår på tablets. Når bilen er registreret, kan man holde i 12 timer, og der er mulighed for at forlænge parkeringen, hvis man har brug for det.

- Jeg synes, det er fint, for jeg tror, det giver mere flow i det. Jeg synes, det er nemt nok. Man skal bare huske sin nummerplade, siger Susanne Jacobsen, der er pårørende til en patient, der er indlagt på Sygehus Syd.

quote Jamen, jeg kan slet ikke forstå det. Vi plejer at have en kæmpe kamp for at finde en plads herinde, men i dag fik vi en plads med det samme.

Tina Worm, mor til syg dreng

Tidligere kunne man holde i fire timer ved Sygehus Syd. Der er trængsel på parkeringspladsen, og patienter tvivler på, at det bliver bedre med de nye regler.

- Det er ret nemt at registrere bilen, men jeg har svært ved at se, at de skaffer flere parkeringspladser udenfor. Jeg synes stadig, jeg har måtte køre rundt og lede efter en parkeringsplads, siger Helle Jacobi, efter hun har registreret sin bil.

Parkeringskaos på Sygehus Nord

De ændrede parkeringsregler kommer efter, at TV2 Nord flere gange vist, hvordan butiksansatte og folk på indkøb har misbrugt parkeringspladserne ved Sygehus Nord, så blandt andet forældre med kræftsyge børn må parkere andre steder og trave gennem byen med deres syge børn. Her har patienterne glædet sig til den skærpede kontrol.

- Det er rigtig svært for os, der har børn, der er syge, som skal op på børneafdelingen og have kemobehandling eller have taget blodprøver. Vi har tit kørt forgæves og har været nødt til at parkere et andet sted. Det er på tide, der kommer noget mere kontrol, og jeg håber virkelig, at det hjælper, siger Hanne Andersen, der er mor til en kræftsyg datter.

Artiklen fortsætter under videoen...

Se indslag om de nye parkeringsregler ved Aalborg Universitetshospital

I dag, hvor de nye regler er trådt i kraft, var der ingen kamp om p-pladserne i gården ved Sygehus Nord - en situation der er helt uvant for patienterne.

- Jamen, jeg kan slet ikke forstå det. Vi plejer at have en kæmpe kamp for at finde en plads herinde, men i dag fik vi en plads med det samme. Det er helt sikkert på grund af de nye regler. Man kan ikke være her, hvis man skal ud og handle. Jeg håber bare, at det varer ved, siger Tina Worm, der er på sygehuset med sin syge søn.

For få p-pladser

På Sygehus Syd er der 1264 p-pladser, og regionsrådsformand Ulla Astman (S) erkender, at det er for lidt i forhold til behovet, men hun siger, at det ikke er muligt at lave flere. Hun håber til gengæld, at de nye regler får en effekt ved Sygehus Nord.

- Hvis det kan få nogen af dem, der har brugt det som en parkeringsmulighed for at passe deres job et andet sted i byen eller et ærinde et andet sted i byen, til at flytte sig et andet sted hen, så er det jo kun glædeligt. Det er det, der er hensigten. Jeg har jo også set opgørelser, der viser, at der inde i byen er ledige parkeringspladser i p-husene, og ja, så må man jo betale for det, men det skal man jo også i andre byer, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Parkeringsvagterne nøjes med at vejlede nu - men fra onsdag i næste uge koster det det en afgift på 795 kroner, hvis man holder ulovligt ved Aalborg Universitetshospital.

Se interview med regionsrådsformand Ulla Astman om de nye parkeringsregler