Første spadestik: Nye haller til megavinger

Siemens Gamesa i Aalborg udvider med nye produktionshaller.

En investering på 300 millioner betyder, at Siemens Gemesa i Aalborgs skal udvikle og teste nogle af verdens største vindmøllevinger.

I dag kunne Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen så tage første spadestik til opførelsen af to store produktionshaller hos Siemens. De får en kapacitetsvolumen, der gør, at man kan udvikle og teste vinger, der er ligeså lange som en fodboldbane.

- Jeg har glædet mig supermeget til i dag. Det, at Siemens Gemesa investerer 300 millioner i nye haller her i Aalborg, er et klart signal i forhold til, at de tror på byen, og at de har tænkt sig at blive i byen og udvide medarbejderstaben. På den måde synes jeg, det er rigtigt positivt og en glædelig nyhed, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Thomas Kastrup-Larsen er yderst tilfreds med, at Siemens Gamesa investerer 300 millioner i nye produktionshaller.

Produktionforholdene bliver optimale i forhold til, at megavingerne skal sejles ud til havvindmølleparker over hele jordkloden, og det glæder fabrikschefen, da vindmøllebranchen har oplevet perioder med nedgang i produktionen.

- Ligesom alle andre i vindmølleindustrien har vi været igennem op- og nedture. Her i Aalborg kan vi nu sige, at arbejdspladser er sikret. Der er ingen garantier, der kan gives, men det her er i hvert fald et skridt i den helt rigtige retning, siger fabrikschef Peter Birkegaard, Siemens i Aalborg.

De nye vinger, der skal udvikles og testes, er lige så lange som en fodboldbane.
De nye vinger, der skal udvikles og testes, er lige så lange som en fodboldbane.
Foto: Bruno Stagsted
Fabrikschef hos Siemens Gamesa Peter Birkegaard kalder det et skridt i den rigtige retning, at der nu skal ansættes flere medarbejdere i Aalborg.

Seneste nyt

fra Nordjylland