Det brænder på Springvandspladsen i Vester Hassing. Foto: Per Frank Paulsen

Voldsom brand i Vester Hassing: Folk er evakueret fra boliger og butik

Nordjyllands Beredskab er søndag aften i gang med at slukke en voldsom brand i en bygning på Springvandspladsen i Vester Hassing. Alle i bygningen er evakueret. Branden er formentlig opstået i forbindelse med en tændt gasgrill uden for en af lejlighederne i bygningen.

Opdatering:

Læs også Gasgrill startede brand i ejendom: Kvinde sigtet

- En person er kørt til oberservation for røgforgiftning, og så har vi reddet en kat ud,  oplyser vagtchefen hos Nordjyllands Beredskab, Anders Brosbøl til TV2 Nord.

Branden opstod ved 19-tiden i en bygning på Springvandspladsen centralt i Vester Hassing. I ejendommen er seks lejligheder på førstesal og en Fakta i stueetagen.

Alle beboere samt kunder og ansatte i Fakta er evakueret. 

Der er kraftig røgudvikling på stedet, og Nordjyllands Politi anbefaler borgere vest for Springvandspladsen lukker vinduerne. Røgen er ikke farlig, men den kan virke ubehagelig, oplyser politiet.

Ilden er formentlig opstået uden for en af lejlighederne, hvor der har stået en tændt gasgrill.  Af uvisse årsager har flammer derfra fået fat i væggen, formentlig fordi man ikke har holdt øje med grillen.

- Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvorvidt der foreligger en strafbar handling i forbindelse med brandens opståen, men det er blandt andet det, vi er i gang med at undersøge, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi, Per Jørgensen.

Hele fire stationer fra Nordjyllands Beredskab er i gang med at slukke branden.

- Branden er voldsom, og der er knald på lige nu, siger vagtchefen hos Nordjyllands Beredskab, Anders Brosbøl til TV2 Nord ved 21-tiden.
Han tilføjer, at det er tagkonstruktionen, der er fuldstændig antændt, og beredskabet arbejder på at forhindre ilden i brede sig til alle seks lejligheder. 

Anders Brosbøl forventer ikke, at der er nogle af beboerne, der kan vende tilbage til deres hjem på adressen lige foreløbig, og der er søndag aften ved at blive i gangsat en genhusningsplan for de involverede.

Slukningsarbejdet ventes at fortsætte resten af aftenen og formentlig natten med.

Nordjyllands Politi anbefaler borgere vest for Springvandspladsen lukker vinduerne. Røgen er ikke farlig, men den kan virke ubehagelig, oplyser politiet. Foto: Per Frank Paulsen

 

Nordjyllands Politi anbefaler borgere vest for Springvandspladsen lukker vinduerne. Røgen er ikke farlig, men den kan virke ubehagelig, oplyser politiet.Foto: Per Frank Paulsen

00:36

Foto: Per Frank Paulsen

Luk video