01:43

Et sikkert tegn på, at vinteren nærmer sig, er når Aalborg Fjordhaver flytter deres flydebroer med blåmuslinger i læ for vinterens storme og drivis.

Forbereder sig på vinteren: Fjordhaverne flyttes

Et sikkert tegn på, at vinteren nærmer sig, er når Aalborg Fjordhaver flytter deres flydebroer med blåmuslinger i læ for vinterens storme og drivis.

To 18 meter lange flydebroer med blåmuslinger er lørdag blevet bugseret tværs over Limfjorden.

- Blåmuslingerne skal ligge i vinterhi. Det bliver koldt, det stormer, der måske is, og vores flydebroer bliver måske ødelagt. Muslingerne kan også risikere at gå til, hvis vi ikke gør noget, siger Tine Bock, der er formand for Aalborg Fjordhaver.

Fjordhaverne er blevet flyttet fra deres sædvanlige placering ved Kulturboen på Nørresundby-siden over på anden side af fjorden. Her kommer de til at ligge i læ af molerne i skudehavnen.

- En gang i mellem kommer der jo is på vandet, og især drivis kan nærmeste save vores muslinger i stykker, siger Søren Dietz, der er medlem af Aalborg Fjordhaver.med strømmen.

00:43

I alt fire limfjordskommuner har søsat en række fjordhaver, hvor borgere kan dyrke lokale råvarer som tang, blåmuslinger og øster. I dag var der høstfest i Nørresundby

Luk video

- Vi skal hjem og lave muslingesuppe efter flytningen af flydebroerne for at fejre, at muslingerne nu er blevet flyttet, siger Tine Bock.

Der er lige omkring 100 medlemmer i Aalborg Fjordhaver, og med undtagelse af højsommeren, så høster de muslinger hele året rundt.

Foreningen skønner, at de høster 700-800 kg blåmuslinger hvert år.

26:33

Reportage fra fjordhaveforeningen i Aalborg.

Luk video