Seneste nyt:

Foreningslivet er genstartet efter helt andre regler end skolerne

Folkeskoleeleverne er tilbage i skolen og foreningen er også igang. Men der gælder ikke de samme regler. Vi har været på besøg til træning for U-15-drenge i Nibe Håndboldklub.

Ifølge myndighederne må elever på skolerne kun færdes med dem fra deres egne klasser. Men i foreningslivet må man mødes på kryds og tværs af både årgange og klasser.

TV2 Nords Julie Skov Nielsen var torsdag aften taget til træning i hal A i Nibe, hvor Nibe Håndboldklubs U-15-drenge trænede for første gang i tre uger.

Her er normalt spillere fra tre skoler og otte forskellige klasser.

En af dem er Oscar Sloth Andersen. Han går på Nibe Skole.

Genstart af foreningslivet Oscar
Foto: Mick Knive Anderson / TV2 Nord

- Det er superdejligt at være tilbage. Det er lidt underligt at vi ikke kan være sammen med dem fra de andre klasser oppe i skolen, men så er det dejligt, vi må se dem her, lyder det fra Oskar.

Han tænker ind imellem over, at han kan blive smittet.

- Det fylder da lidt, siger Oscar.

- Andre beslutter, om det giver mening

Hans træner og klubformand, Andreas Sondrup, har forståelse for, at myndighederne har valgt at gøre forskel på skoler og foreningslivet.

- Man kan jo ikke åbne det hele på samme tid, så jeg er glad for, at vi har fået lov til at åbne op og styrke fællesskabet gennem håndbolden. Om det giver mening eller ej, er der andre, der beslutter, siger Andreas Sondrup.

Genstart af foreningslivet Andreas
Foto: Mick Knive Anderson / TV2 Nord

Han afviser, at det kan lade sig gøre at opdele spillerne efter klasser.

- Det kan ikke lade sig gøre. Der er otte klasser repræsenteret, så der vil ikke være ret mange på hvert hold. Det vil der ikke komme håndbold ud af - det vil være en totalt umulig opgave.

Tiltag skal forebygge smitte

Andreas Sondrup fortæller, at klubben i stedet har andre tiltag.

- De klæder om hjemmefra og går med mundbind, når de ikke træner. Og de spritter hænder og holder afstand, så vidt muligt.

Til aftenens træning er der kun spillere fra en skole, fordi de andre er sendt hjem på grund af corona eller i isolation.

- Jeg håber selvfølgelig at vi kan holde os fri fra smitte på holdet, men situationen er ikke optimal, når vi skal spille kamp næste weekend, siger Andreas Sondrup.