Foreningssamarbejde i Aalborg Øst modtager donation på 450.000
Et samarbejde mellem idrætsforeninger og flere korps i Aalborg Øst har betydet, at 10 procent flere børn og unge i området nu er aktive i en forening. Og dén succes blev i dag belønnet med 450.000 kroner ekstra til arbejdet.
En sammenslutning af 11 foreninger og korps med fælles mål om at få flere unge til at deltage i foreningslivet er en succes.
På landsplan er 72 procent af alle unge mellem 7 og 15 år medlem af en forening. Sådan har det gennem de seneste år langt fra set ud i 9220 Aalborg Øst. For tre år siden var kun 45 procent af de unge i samme aldersgruppe medlem af en forening i det postnummer.
For tre år siden valgt man så at gøre noget ved netop det. Derfor nedsatte man Foreningssamarbejdet 9220. En sammenslutning af 11 foreninger og korps, der satte et fælles mål om at få flere unge med i foreningerne.
Og det virker.
For efter bare tre år er andelen af unge, der er med i en forening steget fra 45 til 55 procent. Og derfor bliver arbejdet nu belønnet med yderligere 450.000 kroner fra Det Obelske Familiefond.
- Det betyder alt. Uden de bevillinger og uden den opbakning vi har fra TrygFonden og Det Obelske Familiefond og det meget nære samarbejde, vi har med Aalborg kommune, kan vi ikke gøre noget som helst. Det er det, der holder os igang, og det er det, der giver benzinen til, at vi kan gøre de her ting, fortæller koordinator hos Foreningssamarbejdet 9220, Henrik Schleppegrell Thomsen.
Det unikke samarbejde
I alt er 11 foreninger lige nu en del af Foreningssamarbejdet 9220. Mange steder ville de være konkurrenter, men ifølge Henrik Schleppegrell Thomsen, så er kampen for kunne at rekruttere unge til egen forening lagt på hylden for i stedet at arbejde mod det fælles mål.
- De er enige om, at i stedet for at vi render efter hinanden, og gør de samme ting, at vi så samarbejder i stedet for og får fokus på at få nogle ind i foreningerne og samarbejde om at fastholde dem uden at modarbejde hinanden, fortæller Henrik Schleppegrell.
Nu fortsætter arbejdet i Aalborg Øst - og de tør godt drømme stort.
- Vi er slet ikke færdige. Vi har den målsætning skal ind og være medlem af en forening. Vi ved godt, at vi sætter overliggeren lidt højt, men det kan vi godt lide. Vi sigter efter stjernerne, og rammer vi månen, så på godt jysk, så er vi ikke helt utilfreds, fortæller Henrik Schleppegrell Thomsen.