Fra festgade til sexgade: Stripklubber bliver fremover kontrolleret

Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune har på et møde tirsdag bestemt, at to stripklubber i Jomfru Ane Gade straks skal rette ind efter reglerne, ellers kan de miste deres bevilling.

Ifølge borgmesteren er det rent juridisk ikke muligt at tage alkoholbevillingen fra stripklubberne, derfor får de en advarsel, og politiet vil føre kontrol med klubberne.

De seneste dage har TV2 Nord afsløret, hvordan stripklubber i Jomfru Ane Gade sælger andet end bare strip. De sælger også seksuelle ydelser.

Hvad er rufferi?

Straffelovens § 233:

 

Den, der driver virksomhed med, at en anden mod betaling eller løfte om betaling har seksuelt forhold til en kunde, straffes for rufferi med fængsel indtil 4 år.

 

Stk. 2. Den, der i øvrigt udnytter, at en anden erhvervsmæssigt mod betaling eller løfte om betaling har seksuelt forhold til en kunde, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år. Det samme gælder den, der fremmer, at en anden mod betaling eller løfte om betaling har seksuelt forhold til en kunde, ved for vindings skyld eller i oftere gentagne tilfælde at optræde som mellemmand.

 

Stk. 3. Den, der udlejer værelse i hotel til brug for, at en anden erhvervsmæssigt mod betaling eller løfte om betaling har seksuelt forhold til en kunde, straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år.

Se mere

Det har fået borgmester og formand for Bevillingsnævnet, Thomas Kastrup-Larsen, til at skride til handling.

I dag er det på et møde i Bevillingsnævnet blevet besluttet, at stripklubberne får en advarsel.

- Vi ser meget alvorligt på det, og et helt enigt Bevillingsråd er blevet enige om, at den praksis, de har nu, skal ophøre. De skal overholde det koncept, de har fået bevilling til, og hvis ikke de kan det, er vi parate til at inddrage deres bevilling med øjeblikket virkning, siger Thomas Kastrup-Larsen.

06:04

Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune har på et møde tirsdag bestemt, at to stripklubber i Jomfru Ane Gade straks skal rette ind efter reglerne, ellers kan de miste deres bevilling.

Luk video

Helt konkret betyder det, at der skal være fire meter mellem de optrædende letpåklædte kvinder og publikum, der må ikke sælges private shows, og der må ikke sælges seksuelle ydelser.

- Sådan er det, slår borgmesteren fast.

Politiet kommer ud for at kontrollere stripklubberne, og det første besøg er allerede i weekenden.

Læs også Fra festgade til sexgade: Prostitution foregår i Jomfru Ane Gade

Tidligere da vi talte sammen, var du meget oprørt. Hvordan kan det være, at I ikke tager bevillingen nu?

- Jeg er stadig oprørt, men jeg er nødt til at lytte til, hvad vi juridisk har mulighed for. Beskeden fra juristerne er, at vi ikke kan tage bevillingen med øjeblikkelig virkning, siger han.

Stripklubben Red Light siger, det er helt urimeligt, fordi man i København må sælge lapdance. Er det urimeligt?

- Det synes jeg overhovedet ikke. Jeg synes, at de forskellige stripklubber skal overholde, det de har bevilling til. Hvis ikke de kan overholde det, må vi tage konsekvensen af det.

Læs også Min første gang på stripklub og jeg blev tilbudt mere end bare strip: - My pussy is hot, you want it or not?

Hvorfor er det, at I ikke vil have det her?

- Der er nogle klare regler i forhold til striptease, og jeg synes at prostitution - og forhold som minder om rufferi - det hører ikke hjemme i Jomfru Ane Gade. Det hører ikke hjemme i Aalborg. Og jeg synes, de skal stoppe.

Hvad får dig til at tro, at de vil overholde det her?

- Hvis ikke de overholder det, bliver de fanget af politiets kontrol. Så er det nogle helt andre ting, vi taler om, nemlig mistet bevilling, og så tror jeg, det bliver svært for dem at drive deres koncept, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Forsiden lige nu