Seneste nyt:

Fra Middelhavet til Limfjorden: Efter 4000 kilometer nåede Sonni målet

Sonni Vinther Espersens tur fra Toscana ved Middelhavet til Limfjorden i Aalborg har taget ham vidt omkring. Nu er han hjemme efter 4000 kilometers gåtur.

Nederst i artiklen kan du se et TV-indslag om Sonnis lange gåtur. 

Det skulle tage 4,5 måneds vandring fra Toscana i Italien til Limfjorden i Aalborg, før Sonni Vinther Espersen mandag eftermiddag nåede målet på Honnørkajen i Aalborg. 

Ved endestationen stod familie og venner og ventede på, at den nordjyske eventyrer vendte hjem.

- Det bliver godt at komme hjem og se venner og familie, men jeg er også lidt trist over, det er slut, for det har været en fed tur, siger Sonni Vinther Espersen.

Her kan du se en billeder fra Sonni Vinther Espersens tur op gennem Europa:

Ømme stænger

Vi møder Sonni cirka 20 kilometer syd for Aalborg. Benene er ved at være godt slidte, men der bliver gået raskt til, for det er trods alt sidste etape nu. 

- Jeg er træt i leddene, men jeg har ingen skader, så det er ikke noget at brokke sig over, siger Sonni Vinther Espersen.

Det er dog ikke første gang, at han begiver sig ud på en længere gåtur.

- Jeg kan godt lide at gå langt. Jeg har tidligere gået hærvejen, langs vestkysten og har også gået caminoen, og der har det altid været træls, når jeg skulle hjem, siger han.

Til fordel for kampen mod kræft

Turen har dog ikke kun været for Sonni Vinther Espersens egen skyld. 

På hele rejsen fra det sydlige Europa har Sonni samlet ind til Knæk Cancer, og da turen er slut har indsamlingen nået flere end 36.000 danske kroner. 

- Én enkelt person har givet et kilometersponsorat, men ellers har folk givet, når de har været i det gavmilde hjørne, siger Sonni Vinther Espersen.

Indsamlingen er i skrivende stund ikke lukket endnu, og du kan læse mere om den lige her.

Pitstop inden mål

Da Sonni nåede Svenstrup, kunne han se på tidsplanen, at der var tid til en øl på værtshuset Det Lille Apotek, så her holdt han et kort pitstop.

Sonni Vinther Espersen har på sin tur mod det kolde nord i gennemsnit gået 30 kilometer om dagen, så det er ham vel undt med en lille pause her og der. 

- Ifølge planen har jeg tid til at sidde her i 20 minutter, inden jeg går videre, siger han.

Efter et tiltrængt hvil går turen videre, og klokken 17:36 er de sidste meter gået. Sonni Vinther Espersen har gået hele vejen fra Middelhavet til Limfjorden, og det bliver fejret af venner og familie med champagne og øl ved målstregen. 

- Der er mange ting, jeg glæder mig til at komme hjem til. Både til at se venner og familie, og så er der festivallen Copenhell på onsdag, som jeg selvfølgelig skal med til, siger han.

Du kan se mere til Sonni Vinther Espersens sidste etape og modtagelsen ved endestationen i indslaget lige her: