Frikendt for drabsforsøg: Nu ender to unge mænd i retten igen

Det mindede nærmest om et gangster-opgør på åben gade, da unge mænd tørnede sammen i et vildt skyderi på Hadsundvej i Vejgaard natten til 21. marts 2021.

To unge mænd, der i dag er 21 år, blev sidste år frikendt for drabsforsøg i byretten, men dermed er det sidste ord ikke sagt i den dramatiske sag.

Mandag skal Vestre Landsret nemlig se på sagen, som i første omgang endte med, at den ene tiltalte blev idømt halvandet års fængsel, mens den anden fik tre års fængsel. De to var tiltalt for forsøg på manddrab efter det blodige opgør, men de blev begge frikendt af byretten.

I forbindelse med dommen sidste år lagde sagens anklager ikke skjul på sin overraskelse over, at byretten frikendte de to for drabsforsøg, men i stedet dømte dem for vold, frihedsberøvelse og røveri mod den 22-årige mand, der var offer for det hele.

Fundet med skudsår

Opgøret fandt sted kort før klokken 01.00 natten til 21. marts 2021, og politiet kom på sporet af, at noget var helt galt, da de blev kaldt ud til noget, der lignede et færdselsuheld på Hadsundvej i Vejgaard.

Da betjentene nåede frem, fandt de en tom bil – men vel at mærke en tom bil fuld af skudhuller.

Politiet satte derfor ind med en massiv efterforskning efter fundet af bilen, men der gik frem til kort før klokken 03.00, før der kom et gennembrud i sagen. 

Her fik politiet nemlig meldinger om, at en tilskadekommen mand var fundet på Vesterbro i Aalborg. Der viste sig at være tale om en 22-årig mand, og hans skader bestod blandt andet i skudsår i den ene hofte. Han var ikke i livsfare og blev kørt til behandling på sygehuset.

Holdt fanget i skovområde

Politiet mener, at de to tiltalte overfaldt den 22-årige og skød løs på den bil, han sad i. 

Politiet mener også, at de efter skudepisoden kommanderede den 22-årige ud af bilen og ind i en anden bil, hvorefter de kørte ham til et skovområde i Aalborg. Her skulle de have holdt ham fanget frem til ved 02.30-tiden om natten.

FOROMTALE AF RETSSAG

Denne artikel er en foromtale af en retssag. Det betyder, at artiklen er skrevet ud fra retssagens anklageskrift.

Den tiltalte, der er nævnt i artiklen, er ikke dømt. Hvis man er tiltalt i en retssag, så har anklagemyndigheden vurderet den sag, politiet har arbejdet på og besluttet at rejse tiltale i retten.

Her vil den tiltalte samt eventuelle vidner blive indkaldt og afgive forklaring, hvorefter sagen vil blive afgjort.

En halv time senere blev den 22-årige som omtalt fundet såret og hjælpeløs på Vesterbro i Aalborg.

Det var i øvrigt ikke kun sagens anklager, der undrede sig over byrettens afgørelse i sagen sidste år. Den ene af de dømte – ham, der blev idømt halvandet års fængsel – var ikke tilfreds med afgørelsen og ankede omgående dommen til formildelse.

Der er derfor meget på spil, når de to unge mænd mandag sætter på anklagebænken i landsretten i Aalborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland