Frustration: Fejl ødelægger eksamen

Flere hundrede studerende skal starte forfra med eksamen efter brøler på Aalborg Universitet.

En halv time. Så lang tid fik 276 studerende lov til at være til skriftlig eksamen i erhvervsjura på Aalborg Universitet. Universitetet havde glemt at fjerne rettevejledningen fra de udleverede opgaver. Så alle svarene fulgte med opgaven.

- Jeg går bare i gang med at skrive opgaven. Jeg kan godt fornemme, at der er uro, og så kommer vores studiesekretær klokken halv ti og aflyser eksamen, forklarer Amalie Frederiksen fra Aalborg, der til dagligt læser erhvervsøkonomi. 

Eksamen foregik i idrætscentret i Nørresundby, og de studerende fik eksamensopgaven tilsendt på deres medbragte computere. Amalie Frederiksen havde endnu ikke opdaget, at den var hel gal med dette semesters eksamen i erhvervsjura, men det havde flere af hendes studiekammerater.

- Jeg ser, der står rettevejledning, og vi sidder sådan lidt, hvad skal der ske. Erhvervsjura er et svært emne, så jeg var lidt bange for at gå i gang med opgaven, for jeg vidste ikke, om det ville gå ind under snyd, fortæller Lisette Jørgensen til TV2 Nord.

Læs også Kalder Agent 9800: Spionchef søges

Kort tid efter blev eksamen afbrudt, og de 276 studerende blev sendt hjem. Universitetet kunne ikke gennemføre en skriftlig eksamen, hvor rettevejledningen stod efter hver opgave.

- Vi er frygtelig kede af det, og vi beklager det meget. Det er enormt uheldigt, og der er sket en menneskelig fejl, forklarer Malene Gram, der er prodekan for uddannelse ved det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet.

Hvordan rettevejledningen er endt sammen med selve eksamensopgaven, er der foreløbig ingen forklaring på. I Amalie Frederiksen og Lisette Jørgensens studiegruppe kom dagens aflysning som en rigtig træls overraskelse. Begge havde inden eksamen været nervøse og frygtet at dumpe den skriftlige eksamen i erhvervsjura, der ifølge Aalborg Universitet de sidste fire år har haft en dumpeprocent på op mod otte.

Hverken Amalie Frederiksen eller Lisette Jørgensen havde fået megen søvn i løbet af natten.

- Jeg har været vågen mange gange og ikke sovet særlig tungt, fortæller Lisette Jørgensen og Amalie Frederiksen supplerer:

- Jeg faldt sent i søvn, og i morges tænkte jeg, at nu får vi det overstået, men det skete så ikke.

Aalborg Universitet arbejder nu på at få planlagt en ny eksamen så hurtigt som muligt. Ifølge Prodekan Marlene Gram skal det helst være inden sommerferien. De to studerende, TV2 Nord talte med, håber det bliver snart.

- Hvis vi først skal op til august, så har vi højst sandsynligt glemt halvdelen igen, og så skal vi til at være nervøse igen, samtidig med vi skal til at starte på et nyt semester, så det er selvfølgelig ikke fedt, påpeger Amalie Frederiksen.

Læs også 19 politikere skal repræsentere Nordjylland i Folketinget: Her er TV2 Nords bud på hvem der er valgt