Seneste nyt

fra Nordjylland

Frygtede lukning efter nyt budget - nu jubler de

Flere kulturinstitutioner i Aalborg har stadigvæk svært ved at få armene ned efter sidste uges budgetforlig i byrådet.

Både det maritime oplevelsescenter Springeren og Det Hem´lige Teater var blandt de steder, der var i farezonen for at miste deres tilskud i 2024. Noget der ifølge dem selv formentligt ville betyde, at de måtte dreje nøglen om.

Sådan gik det imidlertid ikke, for politikerne i byrådet valgte at holde hånden over de to steder, selvom de i et udkast var nævnt som mulige institutioner, der kunne risikere at blive ramt af sparekniven.

Springeren fik lov at beholde deres driftstilskud på 900.000 i 2024.

- Det er jo en stor lettelse for alle på Springeren, at vi nu kan se frem mod, at der også er en 2024-sæson. Det gør også, at vi nu kan nyde, at vi har haft den bedste sæson nogensinde her i år 2023, siger Mads Sølver Pedersen, der er direktør i Springeren.

Alt er dog ikke helt fryd og gammen. I 2025 får Springeren efter politikernes plan halveret tilskuddet, således det kommer til at lyde på 450.000 kroner.

- Bekymringen lige nu er 2025. Vi har ikke en opskrift på, hvordan vi får skrabet de penge ind, men nu har vi i det mindste tid til at kigge på tingene og få en god dialog med hinanden om, hvordan vi løser det, siger Mads Sølver Pedersen.

Også i Det Hem'lige Teater kan de ånde lettet op. Her får de lov at beholde deres tilskud på 1,6 millioner kroner i 2024.

- Vi er meget, meget glade og meget lettede, fordi det betyder, at vi overlever, og så kan man jo ikke andet end at være begejstret, siger Pia Bredow, leder for Det Hem´lige Teater.

Det er blevet besluttet, at Det Hem'lige Teater og kunstmiljøet i Kunsthal Nord skal flyttes ud i Huset i Hasserisgade. Teatret får lov at blive i de nuværende lokaler, indtil de nye faciliteter står klar.

Desuden har Væksthuset i Huset fået tilført to ekstra millioner. Hvordan de skal bruges, vides endnu ikke, og det giver grund til bekymring.

- Vi er fredet i 2024, men vi er fortsat lidt bekymret for fremtiden. Men den tid den sorg, siger Pia Bredow.