Gang i julestemningen: - Jeg elsker at være herinde

Flere steder rundt om i Nordjylland begynder julemarkederne at pible frem. Det gælder også på Gammeltorv i Aalborg.

Hvis du ikke er begyndt at komme i julestemning - okay, det er lidt tidligt for mange her midt i november - så kan du måske snart komme det, hvis du besøger en af de mange julemarkeder, der er i Nordjylland.

I dag åbnede flere af de største - blandt andet det på Børglum Kloster og det på Gammeltorv i Aalborg.

Og på julemarkedet i Aalborg har Lena Brammer Klokmose - hvilket hun har haft lige siden, at julemarkedet på Gammeltorv blev oprettet - en bod sammen med to andre, hvor de udstiller kunst, de selv har lavet. I år er de dog rykket i en ny hytte.

- Det er lidt specielt, men jeg tænker, det bliver godt, siger Lena Brammer Klokmose.


Hun fortæller, at hun er der, fordi det er hyggeligt.

-  Jeg elsker at være herinde. Der er en mega god stemning, og folk er glade, og så er det jo også et arbejde, fortæller hun. 

Hun har siden august været i gang med at lave ting til boden, hvor der i år er 16-20 boder på markedet, der har eksisteret i 22 år. 

I år er der dog kommet lidt nye tiltag til.

- Vi har fået AAB herinde med deres AAB-shop med deres fantøj og spillertøj. Og så har vi fået økologiske kastanjenødder. Vi har en shop, der sælger nogle fede amerikanske emaljeskilte, siger Cecilie Haversen, eventkoordinator ved Aalborg City og fortsætter:

Så har vi åbnet en bager i samarbejde med eleverne fra Aalborg Handelsskole med bagværk fra Fru Søgaard. Og så har vi fået Mjolnir ind, der sælger mjød, der er lavet på honning, og en masse lækker honning og kryddersalte.

Du kan se hele indslaget herunder:

En af de faste traditioner, der markerer, at julen er lige om hjørnet er de mange nordjyske julemarkeder. Og i dag åbnede flere af de allerstørste julemarkeder. Blandt andre på Børglum Kloster og så også Gammeltorv i Aalborg, hvor den ellers ret tomme plads blev omdannet til et stort julemarked med pariserhjul og masser af boder

Seneste nyt

fra Nordjylland