Foto: Morten Wilms

Foto: Morten Wilms

Foto: Morten Wilms

1 af 3

Graffitikunstner spraypaintede til ære for Aalborgs juleakvavit

For tredje år i træk præsenterede Aalborg Akvavit sin juleakvavit i samarbejde med Aalborgs kunstscene. I år er det graffitimaleren Lars Pank, der har udsmykket akvavitflasken.

Hvad får man, hvis man blander en graffitikunstner, en nordjysk hovedstad og en kraftig akvavit? Svaret er Aalborg Jule Akvavit 2017. For tredje år i træk hylder Aalborg Akvavit sine nordjyske rødder i et kreativt samarbejde med Aalborgs kunstscene.

Fredag aften blev årets juleakvavit præsenteret i Karolinelunden i Aalborg. Her kunne gæsterne nyde et vægmaleri af Lars Pank til ære for akvavitten. Graffitmaleren har også stået for at udsmykke årets flaske.  

- Mit motiv er en hyldest til det øjeblik, som opstår hvert år til jul. Vi åbner op for alle vores sanser og nyder nuet fuldt ud. Min største glæde ved julen er den kollektive kreativitet, hvor alle gør sig umage, siger Lars Pank.

- Vi klipper, klistrer og pynter op eller samles i køkkenet for at lave mad og julekonfekt. Traditionerne er de samme, men de ydre omgivelser vokser og forandrer sig for hvert år, der går. Det gælder også julesnapsen, min by og min kunst, fortsætter han.

Juleakvavitten skifter flaskedesign hvert 4. år, hvilket også har gjort flasken til et eftertragtet samlerobjekt. I år er det tredje og sidste gang, at juleakvavitten vil have netop denne facon og udtryk.

- Det er tredje år, vi får en aalborgensisk kunstner til at udtrykke sig på flasken af Aalborg Jule Akvavit. I år har vi fundet inspiration i byen og dens gadebillede, og her bliver man straks bekendt med byens kunstner inden for street art Lars Pank. Fra sit gadeperspektiv sprayer han nye lag på juleakvavittens sjæl og afspejler nogle af de øjeblikke, der år efter år samler danskerne i julen, siger Morten Wilms, kategorichef hos Aalborg Akvavit.

Aalborg Jule Akvavit med Lars Panks motiv forhandles hos vinhandlere og i førende dagligvarebutikker fra
midten af oktober.

Om Lars Pank

Lars Pank er er født i København i 1982 og er bosiddende i Aalborg. Han arbejder i fællesskab med kommunerne på at forskønne bybilledet med farverigt street art i den nordjyske hovedstad og andre byer. Lars har også rykket sin street art indenfor til forskellige kunstudstillinger. Tre af udstillingerne har været soloudstillinger, hvor den seneste blev fremvist i 2016 under navnet YOLO. Derudover laver Lars også illustrationer til diverse printsager, hvor han blandt har tegnet over 20 pladecovers til forskellige danske musikkunstnere.