Guldfest udskydes igen: Aalborg Pirates taber

Endnu engang var det Herning, der løb med showet og vandt 5-2.

Den historiske titel var endnu engang indenfor rækkevidde, da Aalborg Pirates søndag eftermiddag spillede femte kamp i finaleserien mod Herning Blue Fox.

Men ligesom det ikke lykkedes for Aalborg Pirates at lukke finaleserien i ishockey fredag aften i Gigantium, blev det heller ikke til sejr denne gang.

Piraterne tabte 5-2 mod Herning Blue Fox, der nu har reduceret til 3-2 i kampe.

Det var en meget intens kamp, overværet af 3.214 tilskuere, hvor begge hold gav sig fuldt ud lige fra pucken blev kastet for første gang.

Efter fire minutters spil har Martin Højbjerg fra Aalborg Pirates kampens første store chance, da han får pucken fra bag målet. Men Simon Nielsen står fast i Herning-målet, og skudchancen bliver ikke forløst.

Da der er spillet knap seks minutter får Aalborgs Kirill Kabanov kampens første udvisning. Det udnytter Herning Blue Fox, der efterfølgende har en stor skudchance under powerplayet. Men Galansky reagerer hurtigt, og pucken går ikke ind.

Kort efter misser Pirates Olivier Hinse også en kæmpe mulighed. Denne gang er der tale om en stor kontrachance, mens piraterne stadig er i undertal.

Efter omkring ti minutters spil får Hernings Christian Silvfer kampens anden udvisning, efter han alt for voldsomt sender sin modstander i isen efter en blokering foran mål.

Med næsten tre minutter igen i første periode kommer Aalborg igen til en stor chance. Først er Christoffer Frederiksen tæt på at sende pucken forbi Simon Nielsen, hvorefter Hinse samler op og igen forsøger, men misser.

Kort efter får Markus Jensen fra Herning Blue Fox kampens tredje udvisning, efter at have været for voldsom overfor piraternes Julian Jacobsen. Men heller ikke dette powerplay giver gevinst for Aalborg Pirates.

Første periode ender 0-0, men med klar Aalborg-dominans i slutningen af perioden, hvor piraterne kommer frem til flest store chancer. Piraterne vinder også første periodes skudstatistik 15-7.

Anden periode begynder med en stor chance fra Aalborg Pirates Martin Højbjerg, der omkring et minut inde i perioden forsøger sig med et noget spidst skud, som Simon Nielsen stopper.

Kort efter kommer kampens første mål. Hernings Mathias Mølgård får fart i skøjterne, sender pucken forbi Galansky og gør stillingen til 1-0.

Efter næsten syv minutters spil scorer Herning Blue Fox igen. Anders Poulsen gør stillingen til 2-0.

Med knap 12 minutter igen i anden periode får Pirre-Olivier Morin fra Aalborg Pirates en udvisning, og under to minutter senere gør Martin Højbjerg ham kunsten efter, da han også bliver udvist.

Herning Blue Fox udnytter overtalsperioden, og Christian Silvfer sender pucken i nettet til 3-0 med 9 minutter og 40 sekunder tilbage af perioden.

Med seks minutter tilbage af anden periode kommer Aalborg Pirates igen til en stor chance. Quenneville får dog ikke ordentlig ramt på pucken, og muligheden bliver derfor ikke forløst.

Kort efter får også Hernings Braden Gracel en stor chance, men Galansky får hurtigt afværget og sendt pucken væk.

Piraterne får lov til at slutte anden periode af med overtal. Hernings Marlo Koponen får en udvisning med omkring halvandet minut tilbage.

Men selvom både Hinse, Kabanov og Lefebvre forsøger, kommer ingenting forbi Simon Nielsen i det midtjyske mål.

Anden periode ender 3-0 til Herning, selvom piraterne stadig fører skudstatistikken 26-16.

Se Hernings tre mål i anden periode herunder:

I tredje periode tager Aalborg styringen fra start, og lægger ud med en stor mulighed. Men der går ikke længe før også Herning kommer til en stor chance. Galansky står dog solidt i målet, og redder skuddet fra Lasse Lassen.

Med knap 14 minutter igen reducerer Aalborg Pirates. Peter Quenneville sender endelig pucken forbi Simon Nielsen fra tæt hold, og gør stillingen til 3-1.

Igen med ti minutter tilbage sender piraterne pucken i nettet. Dommeren skal dog lige se episoden igennem på video, men Clay Anderson får sin scoring til 3-2, og gør kampen spændende.

Kort efter forsøger Levebre med et langskud, der desværre stoppes af Simon Nielsen, og med knap otte minutter igen kommer Aalborg Pirates endnu engang til en kæmpe chance, som heller ikke forløses.

Med under tre minutter tilbage er det dog Herning, som sender pucken i nettet. Jan Dalecky gør stillingen til 4-2.

Med et minut tilbage får Aalborgs Julian Jacobsen en udvisning, og det giver Herning overtal resten af kampen, som de udnytter. Brandon Gracel sender pucken forbi Galansky, og laver resultat om til 5-2.

På trods af mange store chancer lykkes det ikke for Aalborg Pirates at komme op på siden af Herning Blue Fox. Kampen ender 5-2.