Arkiv. Foto: Steve Marcus / Ritzau Scanpix

Hacker stjal virtuelle 'skins' til værdi af 8.700 kroner fra 15-årig dreng

En 15-årig dreng er blevet snydt for en række virtuelle kosmetiske effekter i spillet Counter-Strike til en samlet værdi af 8.700 kroner.

En 15-årig dreng, der bor i Aalborg Kommune, er blevet snydt af en ukendt hacker og har efterfølgende anmeldt sagen til politiet.

Det oplyser Nordjyllands Politi i sin døgnrapport torsdag.

Hackeren havde fået uberettiget adgang til en konto i skydespillet Counter-Strike, tilhørende den 15-årige dreng, og stjal flere såkaldte 'skins', der er en form for virtuelle kosmetiske effekter, man kan pynte sine våben i spillet med, til en samlet værdi af 8.700 kroner, fra drengen.

Den 15-årige dreng fik sine virtuelle ejendele stjålet, efter han den 29. august blev kontaktet på Facebook af en person, som var interesseret i at købe nogle 'skins' af drengen i Counter-Strike.

Personen bad drengen om at kontakte ham på chatfunktionen Facebook Messenger, hvilket drengen gjorde. Herefter blev drengens konto hacket, og hans virtuelle 'skins' forsvandt.

Den 11. september blev den 15-årige igen hacket, da en anden person udgav sig for at være en administrator på spilplatformen Steam, der ville hjælpe ham, efter han sidst blev hacket. Her har drengen dog ikke anmeldt nogen tab endnu.

Tre gode råd til dit barn om passwords:​​​

  1. Skift dine passwords tit
  2. Lad dem ikke ligge og flyde
  3. Del dem aldrig med andre