Hærværk mod jødisk kirkegård får konsekvenser: 29-årig mand skal i fængsel

Hærværket på kirkegården har nu fået konsekvenser for den 29-årige mand.

En 29-årig mand er fredag blevet idømt en straf på et års ubetinget fængsel. 

Manden er ved retten i Aalborg kendt skyldig i at have begået hærværk mod den jødiske kirkegård i Aalborg, fortæller Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Han er blevet sigtet og senere tiltalt for hærværk efter straffelovens § 291, stk. 2, og desuden sigtet og tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 266b (”racismeparagraffen”) – både stk. 1 og stk. 2, hvor sidstnævnte handler om propagandavirksomhed.

Hærværket på kirkegården skete søndag 4. april 2021 lidt over midnat. Her hældte den 29-årige gerningsmand rød maling på muren ved kirkegården og efterlod ligeledes løbesedler med antisemitisk tekst. Derudover var der lagt dukker, der var smurt ind i rød farve omkring gravpladserne. 

Den dengang 28-årige gerningsmand blev anholdt 14. april, da politiets efterforskning satte ham i forbindelse med hærværket. Han har siddet varetægtsfængslet siden 15. april.

”Jeg havde lagt op til, at tiltalte skulle have en fællesstraf – altså en straf, som udløser afsoning af den resterende straf fra en tidligere dom. Det har retten været enig med mig i, og det er jeg som anklager tilfreds med,” udtaler anklager i sagen Eva Madsen fra anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi. 

Den dømte ankede dommen på stedet. Han er fortsat varetægtsfængslet efter dommen, hvilken han kærede til landsretten. 


Seneste nyt

fra Nordjylland