Han, hun eller hen? Elever havde kønsnormer på skoleskemaet
Mizz Privileze alias Michael Bjerring holdt oplæg om køn og normer for eleverne. Han er selv vokset op i Vejgaard.
Køn og normer var fredag på skoleskemaet i Aalborg Kommune.
En lyserød figur på pigetoilettet og en lyseblå på drengetoilettet. En lærer, der snakker om, at pigerne er bedre til at skrive stil.
Eksempler på stereotype opfattelser af køn er der flere af. Derfor var kønsdiversitet fredag på skoleskemaet i Aalborg Kommune. Eleverne vil have mere fokus på normer og ikke mindst åbenhed om køn i folkeskolen.
- Hvis vi skal prøve at leve i den verden, som er ved at forme sig for tiden, så er det vigtigt at lære, hvordan den udformer sig, og hvordan vi kan følge med i udviklingen og have en tryg skolegang, fortæller Rasmus Lang Havemann fra 7. klasse på Mou Skole.
Fælleselevrådet i Aalborg Kommune står bag diversitetsdagen. Normkritiker og drag Mizz Privileze alias Michael Bjerring fra Aalborg styrer debatten. Fokus er rettet mod kønsnormer i Folkeskolen
- Der skal bare være plads til, at man kan være den, man er. Det er derfor, vi holder det her, siger forperson i fælleselevrådet Isabella Fredsbo til TV2 Nord.
Plads til forbedring
Aalborg Fælleselevråd mener, at der er plads til forbedring på skolerne i Aalborg Kommune, når det gælder normer om drenge og piger.
- For eksempel med kønsopdeling eller hvordan de bruger kønsstereotyper i undervisningen, som "nu skal de stærke drenge lige ud og løfte", eller "pigerne skal sidde og lege med perler og barbiedukker", forklarer forperson i fælleselevrådet Katrine Guldbrandt.
De cirka 100 deltagere på diversitetsdagen skulle både lytte og debattere normer om drenge og piger.
Der er jo forskel?
- Ja, men de giver ikke plads til dem, der vil være anderledes, og dem skal der jo også være plads til, siger Celine Møldrup Pedersen og Elias Maximus Jensen fra 8. klasse på Mou Skole.
Diversitetsdagen varede hele fredagen, og der var også paneldebat, foredrag og dragshow.